"Enten van aubergines in tunnel is een meerwaarde"

Eind 2022 liep het Coördinatiecentrum praktijkgericht onderzoek en voorlichting Biologische Teelt (CCBT)-project 'Optimalisatie aubergineteelt: rassenkeuze en belang van geënte planten' af. Naar aanleiding van dit project werd op het Proefcentrum voor sierteelt (PCS) een uitgebreide rassenproef aangelegd om telers een handvat te bieden bij het kiezen van auberginerassen. Hieruit kwamen de rassen Lemmy, Black Pearl, Bartok en Amalia naar voor als beloftevol.

Het gebruik van geënte planten zorgt in tunnels voor een duidelijke meeropbrengst die sterk rasafhankelijk is. De meeropbrengst die gerealiseerd wordt door gebruik te maken van geënte planten weegt zeker op tegen de meerkosten van het plantgoed. 

In onderstaande verslagen wordt meer informatie over het project gegeven.

In onderstaande video legt onderzoekster Stefanie De Groote uit hoe je Verticillium bladsymptomen kan herkennen bij aubergines. Uit het project blijkt echter dat men niet uitsluitend kan afgaan op bladverkleuring om de gevolgen van Verticillium op de opbrengst in te schatten. 

Voor meer informatie:
CCBT vzw
Karreweg 6
9770 Kruishoutem
Tel: +32 (0)9 331 60 85
info@ccbt.be
www.ccbt.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.