Navus Ventures investeert in Lgem, actief met algenteelt in kas

De Nederlandse scale-up Lgem krijgt extra financiële mogelijkheden dankzij een investering van Navus Ventures. Het geld wordt ingezet om uitbreiding van de tweefasige algentechnologie en AlgaeHUB te versnellen. Lgem teelt microalgen in een fotobioreactorsysteem in een kas in De Kwakel. 

Met de financiering van Navus Ventures wil Lgem blijven investeren in haar AlgaeHUB de-risking faciliteit, internationale verkoop van productiesystemen en verder onderzoek en ontwikkeling.

Navus Ventures is een onafhankelijk privé investeringsfonds en is verbonden met Lely, de Nederlandse producent van robots en datasystemen voor de melkveehouderij, gevestigd in Maassluis. Het fonds brengt naast geld ook kennis, een netwerk en ervaring in. Navus Venturs is van plan Lgem actief te ondersteunen in de ontwikkeling en opschaling van hoogtechnologische hardware en software.


In De Kwakel, in een apart compartiment van de kas van sierteler Ruud Olij, ging begin november 2020 een grootschalige teelt van start.

Lgem speelt in op de toegenomen vraag naar betrouwbare en schaalbare algentechnologie in de microalgenindustrie. Dankzij het innovatieve tweefasenstroomprincipe heeft Lgem succesvolle en duurzame productie op industriële schaal bereikt en biedt het een echte de-risking voor de opkomende microalgenindustrie.

Lgem's gamma fotobioreactoren, van 20 tot 1.000.000 liter, hebben de groei geoptimaliseerd en een minimale contaminatie in jaren van ononderbroken productie op commercieel relevante schaal, een unieke prestatie in de industrie, zo stellen zij.

De AlgaeHUB, het platform van Lgem, wil de kloof tussen vraag en aanbod van algenproducten overbruggen en de investeringsrisico's van de opkomende biotechnologische industrie verminderen. Zo biedt Lgem een hoogwaardige en fotosynthetische productie op industriële schaal van een breed gamma microalgen en daarvan afgeleide ingrediënten en producten.

Voor meer informatie:
Lgem
+31(0)85-7604736
info@lgem.com 
www.lgem.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.