Gilad Produce start Hollands seizoen Cuckies op

"Mini-komkommers steeds populairder"

Tholen - Bij Gilad Produce is het seizoen van de Hollandse mini-komkommers weer opgestart. Het bedrijf voert de mini-komkommers de laatste jaren onder haar eigen merk 'Cuckies' en heeft nu 3 hectare in productie. 

Frank Mosterd ziet het seizoen met vertrouwen tegemoet. "De winter is extreem goed geweest voor de markt van de mini-komkommers en dat is eigenlijk tot de dag van vandaag doorgetrokken. Nu de aanvoer van Spanje en Nederland samenvalt, zijn de prijzen wel wat gedaald, maar deze liggen nog altijd op een goed niveau."

"We willen als Gilad een echte partner zijn voor de Nederlandse exporteur. We kunnen exporteurs met de Cuckies een onderscheidend product bieden, waarmee ze hun klanten over de hele wereld kunnen verrassen", aldus Frank.

"Onze klanten geven aan dat de mini-komkommers steeds populairder worden, het blijft toch een handig formaat, zeker ten opzichte van de gewone komkommer."

Het Hollandse seizoen krijgt bij Gilad Produce in week 13 een vervolg met de aanvoer van de eerste groene paprika's (20 hectare), waarna ook het peperseizoen (12 hectare) weer zal losbarsten. "We verwachten de groene pepers en Jalapeno's (Black Bullet) in de eerste week van april, gevolgd door alle speciale soorten in de tweede week van april en de eerste rode pepers in de derde week van april", vertelt Frank.

"In tegenstelling tot veel andere kasgroenten zijn de peperprijzen in het importseizoen zeer laag geweest, maar deze zijn gelukkig de laatste weken weer wat aangetrokken. De aanvoer uit Spanje is nu aanzienlijk lager, dus onze klanten zitten te springen om het Hollandse seizoen weer op te starten", besluit Frank.

Voor meer informatie:
Frank Mosterd
Gilad
T. +31 174 528 067 
M. +31 622556700
mosterd@giladproduce.nl 
www.cuckies.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.