Bob Ijpelaar, Newwen:

"Circulaire verpakking kan helpen te voldoen aan de energieneutrale klimaatdoelstellingen"

Tholen - Alle landen moeten de Sustainable Development Goals (SDG's) binnen zeven jaar naleven, waarbij de Europese Green Deal een leidende rol speelt. "Er is dringend actie nodig, omdat de CO2-uitstoot in 2030 met 55% moet zijn verminderd en in 2050 zelfs volledig", vertelt Bob Ijpelaar, managing director van Newwen. Het bedrijf, onderdeel van de Container Systems Group, is gespecialiseerd in logistieke ladingdragers, supply chain management en duurzame verpakkingsoplossingen. "In het kader van deze doelen en een energieneutraal klimaat hebben we een herbruikbare en traceerbare, circulaire verpakking ontwikkeld."

"De AGF-sector moet tegen 2030 de afvalproductie aanzienlijk beperken door vermindering en hergebruik van verpakkingsmateriaal", vervolgt Bob. "Bedrijven spelen hier een cruciale rol in. Zij kunnen de eerste stap zetten naar volledig duurzame supply chains en daarmee ook de transitie naar een 100% duurzame samenleving versnellen. Wij geloven dat dit kan door middel van verantwoorde materiaalkeuzes, slimme technologische oplossingen en intelligente systemen. Bovendien is onze verpakkingsoplossing ook herbruikbaar om het afval te minimaliseren."

Naast de AGF-sector is het bedrijf met haar oplossingen onder meer actief in de bouw, thuisbezorging en horti. "De AGF-sector is echter een uiterst belangrijke markt voor ons. Er wordt veel vervoerd en het is een sector waar de duurzaamheidsdoelstellingen des te meer als een zwaard van Damocles boven het hoofd hangen. Daarom willen we samen met de bedrijven kijken naar de exportverpakkingen die voor hen optimaal zijn. Elk bedrijf heeft haar eigen uitdagingen, dus willen we in gesprek gaan hoe we ze hierbij het beste met onze oplossingen kunnen helpen. Tot nu toe hebben we zeer positieve resultaten mogen ontvangen, zowel functioneel als economisch."

Het polypropyleen kunststof materiaal, waaruit de verpakking bestaat, is voorzien van een gekoppelde Radio-frequency identification (RFID), barcode en QR-code label voor het traceren en registreren van onder andere bewegingen, locaties, temperatuur, luchtvochtigheid. "Deze kan gekoppeld worden aan het eigen ERP-systeem, zodat het meer inzicht biedt en interne en externe logistieke processen optimaliseert. Naast dit label, bieden we nog veel meer IoT toepassingen die we op de behoeften van de klanten afstemmen. Van ontwerp tot en met productie nemen we alles uit handen van onze klanten, van grootte en gewicht tot sterkte en geschiktheid voor handling en mechanisatie. Daarnaast is het bestand tegen vocht, antibacterieel en antistatisch en biedt het indien gewenst UV-bescherming. Bovendien zijn onze dozen volledig plat of opvouwbaar, waardoor ze ruimte besparen tijdens opslag en transport en bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Het materiaal is volledig recyclebaar. We produceren nooit iets voor eenmalig gebruik."

"De nieuwe Europese wetgeving is voor velen in de sector even schrikken, maar er vallen grote stappen te zetten", besluit Bob. "Een zero-waste aanpak in verpakkingen helpt aanzienlijk om de uitstoot terug te dringen, zodat men zich kan richten op de dagelijkse bezigheden. Wij hopen hier menigeen bij te helpen."

Voor meer informatie:
Bob Ijpelaar
Newwen
Rietwijkeroordweg 33
1432 JG Aalsmeer
Tel.: +31 (0)297 36 80 03
info@newwen.nl 
www.newwen.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.