Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BASF Venture Capital investeert in WayBeyond

BASF Venture Capital investeert in WayBeyond. Het in Nieuw-Zeeland opgerichte en tegenwoordig in de VS gevestigde bedrijf is actief in Internet of Things en software as a service voor de tuinbouw. Een bekend product van WayBeyond is FarmRoad, een tool die telers ondersteunt in hun teeltbeslissingen.

De Plant Balance Indicator is de nieuwste functie van FarmRoad Agronomy Insights, een slimme digitale tool die de toestand van de plant weergeeft, te beginnen met tomatengewassen. Met deze informatie kunnen telers de groei van de plant beïnvloeden, afhankelijk van hoe zij vooruitgang willen boeken.

Financiële gegevens zijn niet bekend gemaakt.

Markus Solibieda, Managing Director van BASF Venture Capital GmbH, zegt: "Het gebruik van bedekte teelt voor productie van fruit en groenten blijft zich wereldwijd uitbreiden. Nu de volgende generatie telers de land- en tuinbouwindustrie betreedt, geloven wij dat hun toegangspunt Controlled Environment Agriculture zal zijn. WayBeyond is gepositioneerd om de manier te veranderen waarop deze CEA-telers de gewassen telen die onze groeiende bevolking zullen voeden."

"De oplossingen van WayBeyond helpen telers niet alleen hun teeltactiviteiten te visualiseren, maar voorzien telers ook van de agronomische aanbevelingen die ze nodig hebben om de opbrengst en opbrengstkwaliteit te optimaliseren," voegt Neal Okarter, Investment Manager bij BVC in Los Angeles, Californië, toe.

"We zijn verheugd BVC als investeerder te hebben. Als strategisch VC-fonds bevinden zij zich in een speciale positie om WayBeyond te waarderen als een ontwrichtend bedrijfsmodel. We zitten perfect op één lijn wat betreft de visie van een digitale, duurzame landbouwindustrie die enorme voordelen zal opleveren voor de leveranciers van zaden en gewasbeschermingsmiddelen. Samen richten we ons op het ondersteunen van landbouwers en telers," aldus Darryn Keiller, oprichter en CEO van WayBeyond.

Voor meer informatie:
WayBeyond 
info@waybeyond.io 
www.waybeyond.io 

Publicatiedatum: