Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
eerste snijbonen BelOrta gekocht door Gebr. van Aarle

Paul Van Hoof voert eerste snijbonen aan

Vanmorgen veilde BelOrta de eerste snijbonen van het jaar. Met deze verkoop start de coƶperatie het nieuwe boon- en peulvruchtenseizoen. Paul Van Hoof (De Bossen uit Koningshooikt) voerde deze eerste snijbonen van het jaar aan. Ze werden aangekocht door Gebroeders Van Aarle uit Meierijstad (Nederland).

In 2022 voerden BelOrta-producenten ongeveer 550 ton lokaal geteelde bonen aan, waarvan 141 ton snijbonen. Binnenkort begint ook het seizoen van de boterbonen. Op de ronde bonen (of prinsessenbonen) is het nog wachten tot het late voorjaar."Snijbonen zijn, zoals tal van andere bonen- en peulvruchten, de laatste jaren aan een opmars bezig en passen perfect in de groeiende tendens naar duurzaam geteelde en eiwitrijke groenten. De snijboon is familie van de sperzieboon, maar is groter en stugger. Dat is de reden dat hij doorgaans klaargemaakt en geserveerd wordt in schuine reepjes. De snijboon ontleent zijn naam dan ook aan deze serveringswijze", aldus BelOrta.

Voor meer informatie:
Guy Jennes, Supervisor verkoop
BelOrta
Tel: +32 (0)15 565 294
guy.jennes@belorta.be
www.belorta.be

Publicatiedatum: