ondanks hoge prijzen bij start seizoen

"Nog steeds veel vraag naar Duitse komkommers"

Sinds ongeveer een week zijn de eerste komkommers van Gartenbauzentrale Papenburg in de Noord-Duitse handel verkrijgbaar. Het gaat echter om uiterst kleine hoeveelheden, die traditioneel tegen hoge prijzen worden aangeboden. "Op de grotere maten moet men nog enkele weken wachten," zegt Detlev Köster, directeur van de gelijknamige fruitgroothandel in Lilienthal.

"Ondanks de hoge verkoopprijzen verkopen de vroege komkommers snel," aldus Detlev. Hij wijst daarbij ook op de hoge prijzen van de geïmporteerde komkommers, bijvoorbeeld uit Spanje. "Er is nog steeds veel vraag naar Duitse komkommers, vooral bij onze klanten in de retail en horeca. Regionaliteit is daar duidelijk troef."

Ondertussen komen ook de eerste asperges uit de verwarmde teelt op de markt, afkomstig uit het Noord-Duitse aspergebolwerk Nienburg. "Volgens onze teler werd het verwarmde areaal dit jaar iets verkleind, wat te maken heeft met de minimumlonen, de energieprijzen en de verkoopproblemen in de afgelopen jaren. Toch worden ook de vroege regionale asperges goed ontvangen door onze afnemers", zegt Detlev, die parallel aan de start van het Duitse seizoen ook Spaanse groene asperges aanbiedt.

De eerste asperges uit verwarmde teelt uit Nienburg hebben een verkoopprijs van 19,50-20,00 euro per kg.

Johann Köster wordt nu in de derde generatie gerund door Detlev Köster. Het bedrijf richt zich op de levering aan retailers, restauranthouders, verwerkers en sociale instellingen in de regio. Sinds ongeveer twee jaar fungeert het familiebedrijf als exclusieve aanbieder voor SanLucar in de regio Bremen. "Met SanLucar hebben we een erkend premiummerk in het aanbod, een merk dat vooral zeer populair is bij onze retailklanten. Afhankelijk van het seizoen bieden we het complete assortiment aan, van citrus tot aan steenfruit en van tomaten tot aan zachtfruit en druiven."


Aardbeien van SanLucar

Voor meer informatie:
Detlev Köster
Johann Köster GmbH & Co. KG
Querreihe 1
D-28865 Lilienthal, Duitsland
Tel: +49 (0)4792 93400
order@johann-koester.de  
www.johann-koester.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.