Inwoners uit Lansingerland maken kennis met de glastuinbouw

Op donderdag 9 maart was de hal van het gemeentehuis in Lansingerland het podium voor een ‘Taste Box’ waar inwoners verschillende soorten tomaten konden proeven. Het ging om een eerste actie van een reeks waarbij inwoners kennismaken met Horti Science, de innovatieve glastuinbouw in Lansingerland.

V.l.n.r.: Wethouder Economie Leon Hoek, John van der Knaap en Svetlana Tokunova van Bayer Crop Science en Danny Phan van de gemeente Lansingerland.

Gemeente Lansingerland vertelt daarbij welke bijdrage Lansingerland levert aan het voeden en kleuren van de wereld en alle innovatieve technieken die hierbij worden toegepast. Deze ‘Taste Box’ was een samenwerking tussen de gemeente en Bayer Crop Science.

Wethouder Economie Leon Hoek vindt het belangrijk dat inwoners meer zien en horen over de glastuinbouwsector: “Wat Nederland en dus ook Lansingerland zo uniek maakt is een optimale teelt met zo min mogelijk grondstoffen. Onze Horti Science is hightech! Het biedt innovatieve oplossingen voor onder andere het wereldvoedsel-vraagstuk. Door de groei van de wereldbevolking (van 7,7 naar 9,7 miljard in 2050) en de verandering van eetpatronen zal de vraag naar plantaardig voedsel in 2050 met 60% zijn toegenomen. En juist in Lansingerland telen we bij uitstek op een duurzame manier. Met respect voor elkaar en voor Moeder Aarde. Lansingerland is ‘Home of Horti Science’ en daar zijn we trots op!”

Bron: Gemeente Lansinerland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.