Het geluid van bijen vertalen om in kas en vertical farm te bestuiven

"We kwamen op dit idee omdat imkers veel problemen hadden met diefstal en problemen met het monitoren van de gezondheid van de bijen. Roberto, onze CEO, is een imker van generatie op generatie, dus hij begreep deze problemen goed. Vervolgens zijn we telers gaan helpen met bestuiving omdat zij soortgelijke problemen hebben - ze hebben geen informatie over de gezondheid van de bijen en dus de prestaties van de bijen die hun gewassen bestuiven," zegt Julia Semeniuk, Business Development bij Buzzup.


Julia Semeniuk

Buzzup is opgericht in 2017, oorspronkelijk om imkers te helpen hun bijen op afstand te volgen met behulp van IoT-apparaten. Het aanbieden van bijenbestuiving met IoT-apparaten is één van de belangrijkste diensten bij Buzzup. Deze bestuiving registreert en vertaalt geluid naar bestuivingsprestaties met behulp van AI. "Het helpt telers dus de gewassen te bestuiven met respect voor de gezondheid van de bijen en zorgt ervoor dat hun opbrengsten toenemen door een goede bestuiving."

Echte bijen en technologie
"We gebruiken bestuivers (hommels en metselbijen) samen met onze technologie omdat het voor telers heel belangrijk is om de gezondheid van deze bestuivers te begrijpen. Als de planten niet goed bestoven worden, kunnen telers ongeveer 20% van de oogst verliezen (afhankelijk van het gewas)."

Dankzij geïntegreerde sensoren in hun technologie heeft het Buzzup-team een goed inzicht in de groeiende omgeving. Omdat de bloeiperiode van gewassen normaal gesproken erg kort is, is het voor telers belangrijk om dit in realtime te meten. De Buzzup-technologie kan worden gebruikt voor gewassen die profiteren van bestuiving of afhankelijk zijn van bestuiving, zoals vruchtgewassen.

Testen met tomaten
Uit eerdere proeven met tomaten bleek dat de opbrengst van tomaten aanzienlijk toenam. Maar niet alleen dat, ook het vitaminegehalte en het uiterlijk van het product. Dat is te danken aan een goede bestuiving, die automatisch leidt tot een gelijkmatiger verdeling van de inhoud op dit gebied, legt Julia uit.

Het systeem koppelt bijen en apparaten aan elkaar zodat de oplossing betaalbaarder wordt. "Een combinatie van de twee zal telers helpen hun gewasopbrengsten en -aanbod te verhogen. Specifiek voor vertical farms en daarom zal de return on investment verhogen. De technologie van Buzzup kan worden gekocht met een eenmalige vergoeding plus een jaarlijks data-abonnement.

Toepassing kassen en (binnenkort) vertical farms
Op dit moment wordt de technologie gebruikt in kassen. Toch wil het team het binnenkort ook voor vertical farms gaan implementeren en is het momenteel op zoek naar partners om hun oplossing in vertical farms uit te testen.

Voor meer informatie: 
Julia Semeniuk, Business Development
Buzzup
Tel: +39 380 797 1652
info@buzzup.life
www.buzzup.life


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.