Tsjechische teler krijgt bezoek van Franse collega's die hem inspireerden

Het Tsjechische kasteeltbedrijf Farma Bezdínek teelt tomaten op een oppervlakte van 11 hectare, met als doel nul residuen van gewasbeschermingsmiddelen. "We werden geïnspireerd door telers uit Frankrijk, die Franse klanten al vele jaren groenten en fruit leveren zonder residuen van gewasbeschermingssmiddelen," zegt manager R&D, Václav Psota. "Hun succes is vooral de reden waarom we besloten dezelfde kwaliteit te bieden aan klanten in Tsjechië, want wij geloven dat gewasbeschermingsmiddelen niet in het menselijk lichaam thuishoren."

Telers van Farma Bezdínek tijdens het bezoek aan de kas van Yannick Bernard en Steven Rolland van de coöperatie Solarenn in september 2022

In september 2022 kreeg het team van Farma Bezdínek dankzij Biobest de kans om verschillende kassen van de Franse coöperatie Solarenn te bezoeken. "Het was erg inspirerend voor ons, en daarom hebben we onze Franse collega's uitgenodigd om onze bedrijven ook te bezoeken. Onze uitnodiging werd geaccepteerd en eind februari van dit jaar ontvingen we een groep van 14 vertegenwoordigers van de coöperatie Solarenn en Biobest in de kas van Farma Bezdínek."

Vertegenwoordigers van de coöperatie Solarenn bij het bezoek aan Farma Bezdínek in februari 2023

Naast Farma Bezdínek bezochten de Franse telers ook de zusterkas van Farma Bezdínek in Slowakije, Farma Kameničany, waar ook tomaten worden geteeld volgens de norm "geen residuen van gewasbeschermingsmiddelen". In totaal hebben we in drie dagen tijd acht bedrijven in Tsjechië, Slowakije en Oostenrijk bezocht. "Ik denk dat onze Franse collega's waardevolle informatie en kennis uit onze regio mee naar huis hebben genomen," zegt Václav.

Een teler van Farma Kameničany (Slowakije), Radek Fojtík, met de technisch coördinator van de coöperatie Solarenn, Gaëtan Béraud.

"Ik denk dat dit bezoek ons zal helpen om de samenwerking tussen Solarenn en Farma Bezdínek voort te zetten. Ons gemeenschappelijke doel is het telen van groenten zonder residuen van gewasbeschermingsmiddelen voor de lokale klant. Omdat we ons richten op de lokale markt concurreren we niet met elkaar en kunnen we eerder profiteren van de uitwisseling van ervaringen."

Voor meer informatie:
Farma Bezdínek
Václav Psota
Vaclav.psota@farmabezdinek.cz
www.farmabezdinek.cz 

Solarenn
www.solarenn.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.