Verpakkingslijn voor snacktomaten vermindert handlingkosten

Het tomatenaanbod is normaal gesproken bij elke retailer overvloedig. Zowel retailers als consumenten vragen om verschillende soorten tomaten en allerlei soorten verpakkingen. Als antwoord op deze vraag biedt Jasa Packaging Solutions verpakkingslijnen die de meeste tomatensoorten kunnen verpakken, van TOV tot vlees- tot snoeptomaatjes. "We kunnen verpakken in trays, zakken, emmers, duurzame verpakkingen en meer," vertelt Joost Somford van Jasa.

Een van de laatste ontwikkelingen is een tomatenmedley-lijn die speciaal is ontwikkeld voor snacktomaten. Deze weeg- en verpakkingslijn zorgt ervoor dat alle verschillende soorten snacktomaten kunnen worden verpakt in de gewenste mix van kleuren en maten, allemaal in één verpakking. Tot de verpakkings-mogelijkheden behoren trays en zakken, maar ook papier/karton.

Voordelen
Deze lijn biedt de mogelijkheid om de verpakking te vullen voor maximaal 16 tomatensoorten en een extra top-off soort met gewicht aan het eind. "De lijn zorgt automatisch voor de juiste inhoud en het juiste gewicht," aldus Somford. Het verpakken gebeurt op hoge snelheid met een capaciteit van 35 verpakkingen/minuut voor tellen en wegen of 50 verpakkingen/minuut voor de voorgemengde optie, die alleen wegen omvat. Een van de voordelen is het beperkte vloeroppervlak dat nodig is in vergelijking met handmatig verpakken.

Een ander belangrijk voordeel is de arbeidsbesparing. De enige fase waarin handarbeid nodig is, is aan het begin, wanneer de lijnen met het product moeten worden bevoorraad. Er zijn maximaal twee mensen nodig om de lijn te voorzien van tomaten uit kratten. In latere stadia is geen handarbeid meer nodig en worden de trays en zakken automatisch gevuld. "In volautomatische stand kan de lijn door één of twee werknemers worden bediend," aldus Somford. Hieronder ziet u een korte video van een werkende snacktomatenlijn.Tot nu toe heeft Jasa verpakkingslijnen voor tomatenmedley's geïnstalleerd in verschillende landen in Europa en Noord-Amerika.

Voor meer informatie:
Joost Somford
JASA Packaging Solutions, Inc.
Tel.: +1 804 290 3683
sales@jasapackaging.com
www.jasapackaging.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.