"Eerste medische cannabisoogst in Zwitserland afgerond"

Pas in augustus vorig jaar heeft Zwitserland medicinale cannabis volledig gelegaliseerd. Nu zijn de eerste afgewerkte producten bijna klaar. "Nadat de analyse is afgerond, zullen onze producten over ongeveer twee weken worden verpakt en beschikbaar zijn voor patiënten", zegt Dr. Claudia Zieres-Nauth, CEO van Medropharm AG, begin maart.

Het bedrijf is net klaar met de eerste oogst van medicinale THC-cannabisbloemen in Zwitserland. "We hadden twee eerste partijen die nu verpakt gaan worden. Aangezien CBD-olie al goed gebruikt wordt in Zwitserland, zijn we enthousiast dat patiënten nu ook toegang krijgen tot medicinale cannabis."


Dr. Claudia Zieres-Nauth

Een nieuwe markt
Hoewel medicinale cannabis nu legaal is in Zwitserland, is het voor de meeste bedrijven een uitdagende markt om te betreden, legt Claudia uit. "Je moet een vergunning aanvragen om te beginnen met het kweken van cannabis. Voor ons was het proces iets eenvoudiger, omdat we al een farmaceutische licentie hadden en daar de narcotische licentie voor het telen aan toevoegden. De regelgeving in Zwitserland is dat een farmaceutisch bedrijf een oogst moet bestellen, die het bedrijf met de narcotische licentie vervolgens teelt. Nadat de bloemen zijn gedroogd, moet het materiaal onmiddellijk naar het farmaceutisch bedrijf voor opslag. Deze regelgeving is voor een normaal cannabisbedrijf een hele uitdaging om mee te beginnen."

Toch noemt Claudia het eigenlijk een goede zaak dat het betreden van de markt niet al te makkelijk is. "De producten worden gebruikt als medicijn om zieke patiënten te behandelen, dus het is belangrijk dat de regelgeving heel streng is."
"Onze unieke THC genetic MEDROFARM 17/1 AC (Amnesia Haze CC)"

Claudia denkt wel dat er behoorlijk wat potentieel is voor de Zwitserse medische cannabismarkt. "CBD-olie wordt hier al goed gebruikt en is beschikbaar. Dus ik denk dat er zeker ook een markt is voor THC-producten. Natuurlijk is ons land kleiner dan bijvoorbeeld Duitsland en zal onze markt niet zoveel aandacht trekken. Maar we zijn erg blij dat we nu medische cannabis beschikbaar hebben voor onze patiënten."

Kwaliteit is de sleutel
Als het gaat om de teelt van Medropharm, wordt er geteeld in een indoorfaciliteit in drie verschillende kamers. Bij alles staat kwaliteit voorop. "We hebben een complex kwaliteitsmanagementsysteem, waarbij we elke stap vanaf het knippen tot aan de gedroogde bloem controleren. Dit omvat de traceerbaarheid van elke bloem en complexe analyses, wat belangrijk is om een hoge kwaliteit te garanderen. De patiënt is uiteindelijk onze focus; zij moeten een gecontroleerd en veilig product krijgen."

In de toekomst wil Medropharm zijn activiteiten blijven uitbreiden. "We zijn al een internationaal bedrijf, maar we willen onze activiteiten uitbreiden naar alle landen waar medisch gebruik legaal is. Daarnaast richten we ons op het niet-medische gebied van cannabis. We vinden het heel belangrijk dat we ook proberen te voorkomen dat mensen ziek worden. Daarom produceren we ook voedingssupplementen en voedingsadditieven voor mens en dier. Zo willen we deel uitmaken van de volledige cyclus. Hopelijk worden mensen weer gezond met behulp van de medicijnen, waarna preventie belangrijk wordt."

Hoewel Medropharm op dit moment een cannabisbedrijf is, kijken ze ook naar andere producten. "We doen onderzoek naar andere fyto-narcotische producten, en natuurlijk zijn psychedelica ook interessant. Aangezien we een narcotische licentie hebben, willen we graag mensen op zoveel mogelijk manieren kunnen helpen."

Voor meer informatie: 
Medropharm AG
www.medropharm.ch


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.