Vrouwen in de tuinbouw: maak kennis met Vanessa Rosewood

Lokaal geteeld voedsel vind je dichter bij huis dan je denkt. Vanessa Rosewood, eigenaresse en oprichtster van het Canadese Micro YYC, levert microgroenten aan lokale supermarkten, restaurants en boerenmarkten, allemaal op basis van urban farming.

Micro YYC is een grootschalige urban farm in het hart van Calgary. Maar een paar jaar geleden teelde Rosewood de microgreens nog in haar kelder.

Aanvankelijk teelde Rosewood alleen microgroenten in het winterseizoen om in de lente over te schakelen op intensieve tuinbouw op kleine percelen. "Ik vond het gewoon logisch om in de winter met microgreens te beginnen. Ik kon gemakkelijk een paar planken in mijn kelder plaatsen", zegt Rosewood. Maar toen het warmer werd en de lente aanbrak, bleef Rosewood haar binnenteelt verzorgen.

"Ik was daar zo druk mee bezig dat ik geen tijd had om weer naar buiten te gaan", zegt Rosewood. Ze runde haar urban farm nog twee en een half jaar in haar kelder. Toen haar klantenbestand begon toe te nemen, verhuisde ze de teelt naar een commerciële ruimte.

Rosewood was eigenlijk helemaal niet van jongs af aan bekend met tuinbouw. Ze groeide op in de stad en woonde voornamelijk in appartementen. Pas toen ze naar de Universiteit van Lethbridge ging, begon tuinieren een actieve rol in haar leven te spelen. Ze hoorde over een comité dat de aanleg van een campustuin steunde, sloot zich aan en kwam uiteindelijk in de raad van bestuur terecht.

Ondanks een Bachelor of Management en een Master of Science in Management koos Rosewood niet voor een traditioneel carrièrepad.

Lees het hele artikel op Agriculture for life.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven