"de ventilatie is perfect"

Aardbeienteelt in voormalige pluimveestal

"We zijn nog maar net van start gegaan", zegt Gordon Johnson, een groente- en fruitspecialist van de University of Delaware Extension. "Kom over twee maanden terug. Dan zullen we je kunnen vertellen of het werkt of niet."

Johnson zei dat er naar schatting 2.400 oude of verlaten gebouwen op het schiereiland Delmarva zijn, wat betekent dat er voldoende gelegenheid is om de soms vervallen gebouwen een nieuwe bestemming te geven. Johnson sprak erover op de Delaware Ag Week op 9 januari.

Johnson werkt samen met een teeltbedrijf in de gemeente Frankford om te zien hoe goed aardbeien indoor groeien. Het is immers een manier om lokaal fruit te oogsten in de winter. Als de opbrengst van zachtfruit in de binnenteelt hoog genoeg is, kan de productie ondanks stevige opstartkosten en hoge stookkosten toch nog winst opleveren.

Jennifer Reed van Pure Starts zegt dat het bedrijf cherrytomaten, paprika's, aubergines, hennep en Campari tomaten heeft geteeld in een magazijn van 9 bij 12 meter en een omgebouwde pluimveestal. "Je kunt er van alles in telen. De ventilatie is perfect", zegt ze.

Het herinrichten en ontsmetten van de stallen is niet goedkoop: ongeveer $ 70.000 voor een stal van 12 bij 165 meter, zegt Johnson.

Oude apparatuur moet worden verwijderd. Ook de bovenste laag aarde moet worden geschraapt en vernieuwd om problemen met het zoutgehalte te voorkomen, en alles moet worden gedesinfecteerd om eventuele salmonella te doden.

Het dak kan normaal gesproken niet worden verwijderd, omdat het de structurele integriteit van het gebouw te veel zou verzwakken. De grootste investering ziet Johnson in groeilampen. Maar de verwarmingselementen in de pluimveestal kunnen worden gebruikt en lijken geen problemen op te leveren, zegt Johnson.

Lees het hele artikel op Lancaster Farming.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.