Aanmelden watermonitoring bij telers door Food Compass gestart

Nu het teeltseizoen weer van start gaat, is het ook weer tijd voor telers om zich aan te melden voor watermonitoring, die jaarlijks georganiseerd wordt door Food Compass, zo meldt GroentenFruit Huis. Vanaf eind april/ begin mei gaan de monsternemers weer op pad om bij telers van groenten en fruit monsters te nemen van water dat in contact komt met de producten.

Sinds 2016 organiseert Food Compass het watermonitoring programma. Telers kunnen zich hiervoor aanmelden, waarmee ze direct voldoen aan de eis die GlobalGAP V5.2 stelt onder eis 4.1.2: water dat in contact komt met het product moet op basis van een risico-inventarisatie bemonsterd worden. Dit water wordt vervolgens getest op de aanwezigheid van de bacterie E. coli, waarbij het aan specifieke eisen moet voldoen.

Door deel te nemen aan de watermonitoring, worden telers ontzorgd. De monstername en analyse wordt geregeld door Food Compass en bij een overschrijding wordt er nader onderzoek gedaan. Ook werkt men door deelname mee aan data verzameling om inzichten te krijgen over de kwaliteit van oppervlaktewater en bronwater voor de hele groenten en fruit sector. Deze data zal tevens (anoniem) gebruikt worden als input voor wetenschappelijk onderzoek wat uiteindelijk ten goede komt voor de sector.

Klik hier voor meer informatie of om direct aan te melden.

Bron: GroentenFruit Huis


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.