'Door aandacht klimaat en eisen waterkwaliteit krijgen filters meer voor hun kiezen'

Veel standhouders blikken tevreden terug op de vakbeurs HortiContact die in februari plaatsvond in Gorinchem. Dat geldt ook voor Stefan Bakker van Netafim, zo vertelt hij bij Glastuinbouw Waterproof.

De waterspecialist kreeg veel aanloop, zowel van telers als van mensen die beleidsmatig betrokken zijn bij het watermanagement in ons land. “Waterkwaliteit en beschikbaarheid houden iedereen bezig”, stelde hij vast.

De drukte in de stand van Netafim hing voor een deel samen met de officiële lancering van de Amiad SAF-XN lijn, een nieuwe generatie robuuste, zelfreinigende waterfilters. “Na 26 jaar was het tijd dat onze SAF filters een upgrade kregen”, licht de productmanager toe. “In de XN zijn nieuwe materialen en technieken verwerkt, die de betrouwbaarheid ondersteunen en meer gebruiksgemak bieden bij installatie en onderhoud. Zo kun je de boutjes wel losdraaien, maar blijven ze vastzitten aan het filter en dus niet zoekraken. Daarnaast is het deksel van 25 kg nu voorzien van een scharnier, wat tijdens onderhoudsbeurten veel lichter en fijner werkt.”

Lees hier verder op Glastuinbouw Waterproof.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.