nieuwbouw uitgerust met full LED

Nederlands-Frans tomatenproject groeit door

Drie jaar na de start van de tomatenteelt bij Les Serres D'Isigny zijn de telers in het Franse Normandië klaar voor opschaling. Daarom is kassenbouwer Havecon begonnen met de uitbreiding van het areaal van 8 naar ruim 12 hectare. Er komt 4,3 hectare kas bij. 

Met het zien van nieuwe kansen op de lokale Franse markt, vestigde Les Serres D’Isigny zich in 2020 in Isigny-le-Buat in Normandië. Om te blijven inspelen op de toenemende vraag vanuit de markt en mee te kunnen groeien en te bewegen met haar klanten, breidt Les Serres D’Isigny nu uit. In het project zijn Nederlanders betrokken. 

In de eerste weken van het nieuwe jaar is Havecon gestart met de voorbereidingen voor de realisatie van de uitbreiding voor Les Serres D’Isigny. Eind januari is strategische partner Voorwinden Groep vertrokken richting Frankrijk om te beginnen met de eerste funderingswerkzaamheden. Inmiddels is het eerste staal omhoog getrokken.

Met het oog op duurzaamheid en om het jaarrond te kunnen produceren is er in fase 1 gekozen voor een hybride belichtingssysteem. Dit betekent dat er deels LED en deels SON-T belichting is geïnstalleerd. Voor de nieuwbouw wordt er gekozen voor full LED-belichting.

De oplevering van de nieuwbouw zal naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar plaatsvinden en zullen de eerste planten de kas in gaan. 

Voor meer informatie:
Havecon
info@havecon.com 
www.havecon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.