Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw Italiaans systeem voor fertigatie indoorteelt

"Ons beheersysteem kan in enkele minuten worden geïnstalleerd: twee doorvoeropeningen in de tank met voedingsoplossing volstaan om een kas aan te sluiten en te automatiseren. Ons systeem onderscheidt zich door zijn eenvoud, efficiëntie en lage kosten in vergelijking met elke andere technologie op de markt", zegt Andrea Carloni, manager van Nido, een Italiaans bedrijf uit de provincie Rimini dat een fertigatiebeheersysteem creëert op basis van de principes eenvoud en efficiëntie.

Martina Chiggio en Andrea Carloni op de recente Novelfarm beurs in Italië 

"Het systeem is compatibel met elke hydrocultuurfaciliteit. Het regelt de optimale aanvoer van voeding voor de planten, waarbij ook de pH zorgvuldig wordt gemeten. Het systeem is geschikt voor kleine tot middelgrote kassen, variërend van 1 tot 4.000 vierkante meter", zeggen ze bij Nido.

Binnenkort komt Nido One V2 op de markt. Deze update kan van 10 tot 10.000 liter water aan. "Dit is de ultieme oplossing voor teeltautomatisering. Met zijn vermogen om fertigatie-, klimaat- en andere kasapparatuur te beheren, kan de teelt op een eenvoudige en nauwkeurige manier worden geoptimaliseerd. Nido One V2 kan in slechts enkele minuten worden geïnstalleerd en vormt elke bestaande teelt om tot een geautomatiseerd systeem."

"Nido One V2 is compatibel met elk gesloten hydroponics of aeroponics systeem met een waterbassin van 10 tot 10.000 liter. In tegenstelling tot traditionele fertigtiesystemen, maakt Nido One V2 rechtstreeks verbinding met de voedingsoplossingtank en regelt het dankzij digitale pH- en EC-sensoren de kwaliteit van het water op een constante en nauwkeurige manier."

De bediening gaat via een smartphone. Er is dus altijd controle over het systeem mogelijk. "Nido wordt nog krachtiger dankzij de innovatieve app, waarmee alle teeltparameters en resultaten kunnen worden geanalyseerd."

Dankzij enkele programma's kan zelfs de minder deskundige teler het meeste uit zijn gewas halen. De teler hoeft maar het "recept" in te stellen en Nido zorgt ervoor dat het gewas de juiste voeding krijgt om de opbrengst te maximaliseren met minimale input.

Voor meer informatie:
Nido srl
Andrea Carloni
nidogrowpro@gmail.com 
acarloni@nidopro.com  
www.nidopro.com 

Publicatiedatum: