Oostenrijkse kastelers: "Energievraagstuk moet snel worden opgelost"

"Het is onze taak om te laten zien wat er werkelijk in de kassen gebeurt, zonder iets te verbloemen", benadrukte de voorzitter van de Weense Boerenbond en vice-voorzitter van LK Wenen Norbert Walter tegenover BauernZeitung. Ter gelegenheid hiervan heeft Norbert Walter Josef Moosbrugger, voorzitter van de Oostenrijkse landbouwkamer, uitgenodigd voor een inspectie in de kassen. De Hij bezocht een kas van 2,2 hectare die al bestaat sinds 1886 en waarin voornamelijk komkommers geteeld worden.

Moosbrugger vatte zijn indrukken samen: "De hoge energiekosten zijn voor onze landbouwbedrijven, en in het bijzonder voor onze kastelers, momenteel een van de grootste uitdagingen. Uit alle gesprekken met de betrokken telers kwam dit heel duidelijk naar voren. Eén ding is duidelijk: we hebben absoluut meer steunmaatregelen nodig om deze waardevolle regionale productie in stand te houden en de aanvoer voor Wenen en de andere provincies veilig te stellen."

Voor meer informatie:
www.bauernbund.wien
www.kasehs-gurken.at


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.