Tieners met autisme krijgen kans in vertical farm

"We willen het belang van neurodiversiteit op de werkplek aantonen. Momenteel tellen we 60 deelnemers die leren hoe groenten te telen. De deelnemers doen uitstekende werkervaring op die hen voorbereidt op een toekomstige baan", zegt Jen Faust, Operations Director bij Greens Do Good. 


Lisa Goldstein en Jen Faust 

De vertical farm in New Jersey maakt deel uit van de REED Autism Services programma's die ondersteuning bieden aan mensen met autisme. De vertical farm biedt per jaar meer dan 800 uur praktijkstage aan tieners met autisme en kansen op betaald werk voor volwassenen. Het teeltbedrijf verkoopt basilicum, microgroenten en sla rechtstreeks aan consumenten, lokale restaurants en grothandelsmarkten. 

Vier nieuwe teeltcontainers
Gezien de vraag naar het programma, breidt Greens Do Good uit met vier teeltcontainers geleverd door Amplified Ag, met enerzijds teeltmodules en anderzijds ook educatief materiaal. De educatieve teeltcontainers bevatten NFT- systemen en eb- en vloedsystemen om 1.200 planten te produceren, een gepatenteerd IoT-controlecentrum, full-spectrum LED-belichting, waterfiltratie, precisie-fertigatie, een HVAC-systeem en een antislip vloercoating. Het systeem is voedselveilig en beschikt over de USDA-goedkeuring voor incidenteel voedselcontact. 

"We proberen niet alles te automatiseren, maar verbeteren de efficiëntie met mogelijkheden voor beheer op afstand. Zelfs met deze automatisering zorgen we nog steeds voor voldoende arbeidskansen en jobs", legt Jen uit.

"Voedselproductie is dé sector van deze eeuw"
Volgens Jen is de publieke belangstelling voor Greens Do Good verbazingwekkend en heeft dit geleid tot verschillende samenwerkingsmogelijkheden. De vertical farm werkt bijvoorbeeld samen met andere teeltbedrijven om personen op de wachtlijst een kans te geven. Greens Do Good werkt ook samen met het Head Start-programma om voedingsvoorlichting te geven aan kleuterscholen.

De organisatie zal haar concept ook presenteren tijdens een conferentie in het Center for Autism and Related Disorders van het Kennedy Krieger Institute. Als het concept van Greens Do Good goed wordt ontvangen, is het doel om onderwijs in vertical farming voor neurodiverse mensen nog verder uit te breiden.

"Voedselproductie is dé industrie van deze eeuw. We willen deel uitmaken van deze oplossing en anderen helpen vertical farms te bouwen en gezonde producten te telen", zegt Jen.

Voor meer informatie:
Jen Faust (Operations Director)
Greens Do Good
info@reedautismservices.org 
https://greensdogood.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.