Britse gevangenen telen zelf sla en andere groenten

Nu sla en andere groenten in Britse supermarkten steeds moeilijker te vinden is, hebben gevangenen met groene vingers in The Verne, een mannengevangenis op het eiland Portland in Dorset, hun eigen sla geoogst. En het zijn niet één of twee kroppen: de oogst omvatte niet minder dan 1.300 kroppen sla.

Maar er wordt niet alleen sla geteeld, ook erwten, uien, wortelen, tomaten, bonen en paprika's behoren tot de groentensoorten die worden geteeld door de gevangenen. Meer dan 20 gevangenen werken in de tuinen van The Verne. De gevangenis wordt dan ook geprezen voor de "hoge kwaliteit" van het voedsel.

In een rapport van gevangenisinspecteurs staat: "De directie is onder de indruk van de verscheidenheid van de aangeboden menu's, die in alle behoeften voorzien met een zeer beperkte toelage per persoon. Er waren zeer weinig klachten van de gevangenen over het eten."

De laatste weken is sla steeds moeilijker te vinden in Britse supermarkten, als gevolg van kleinere oogsten en slecht weer in het buitenland. Gevangenen in andere gevangenissen hebben hun eigen bakkerijen en houden bijen in bijenkorven om zelf honing te maken.

Bron: mirror.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.