Speciaal moment: eerste komkommers geoogst

Meerdere tomatentelers zijn dit jaar ook komkommers gaan telen. Nu de eerste oogst in de komkommerkassen steeds vaker daar is, staan speciaal deze telers hierbij extra stil. Zo ook Bryte, waar ze vrijdag op locatie Greenlight de eerste groene vruchten hebben geoogst. 

Waarom dan ineens komkommers, stelt men de vraag die men vast al regelmatig kreeg. 

Tom Zwinkels, mede-eigenaar Bryte: “Where happiness grows” is niet zomaar een loze kreet op de muur hier. Het is vooral iets dat we als team willen voelen en waar we ook continu op inspelen. De teams bepalen met elkaar wat ze belangrijk vinden en waar ze hun energie uit halen. We geven mensen daarbij ook echt de ruimte om buiten de lijntjes te denken en nemen ideeën serieus. Dat heeft er afgelopen jaar onder andere voor gezorgd dat we, als een van de weinige tomatenkwekers, nog belichte teelt hebben. Dat we kiezen voor het toevoegen van de komkommer aan onze teelten is ook een effect van de input die wij kregen van verschillende teams.”

Bepaalde keuzes en innovaties zijn nodig om het bedrijf, waar voorheen op 38 hectare alleen tomaten werden geteeld, waarvan deze winter deels ook onder belichting als een van de weinige telers in Nederland, gezond te houden. Toch is het de vruchtgroentekweker voor een groot deel ook te doen om het creëren van een toffe werkplek. “We hebben veel kundige mensen met allerlei specialismen werkzaam binnen onze bedrijven. Een groot deel hiervan werkt in teams op locaties van Bryte. Ik ben daar heel trots op. Ze zijn een belangrijk onderdeel van ons succes. Wanneer ik zaken op mezelf reflecteer voel ik ook, dat het belangrijk is dat talent de kans krijgt te ontwikkelen én de kick te voelen van medeverantwoordelijk zijn voor de gezondheid van een bedrijf. We doen het hier echt Samen!”  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.