Duitsers zoeken duurste Salatgurken: 3,29 euro per stuk

Klasse 1 komkommers bij supermarktketen Edeka in Duitsland voor 3,29 euro per stuk. Op sociaal medium TikTok gaat een video viraal waarop de komkommers met het serieuze prijskaartje te zien zijn. De NOS schrijft erover.

De prijzen voor Salatgurken rijzen de pan uit. Ook komkommers in Nederland zijn duur. Conventioneel ligt de stuksprijs bij de grote supermarkten AH en Jumbo op 1,39 en biologisch op 1,79 euro, zo leert een blik op de websites. 

Bij Delhaize en Carrefour in België ligt de prijs op 1,45 euro voor conventioneel. Biologisch heeft Delhaize er eentje voor 1,79 euro. Colruyt heeft een biologische voor 1,59 euro. Herkomstinformatie is daarbij niet met zekerheid te vinden. Jumbo in Nederland zegt 'Nederlands', maar wijst online ook op de verpakking. Andere supermarkwebsites geven ook geen garanties. 

De aanvoer lokale komkommers neemt gestaag wel toe. De echte piekprijs (een middenprijs van 1,15 euro) voor komkommer lijkt daarmee op de Vlaamse klok voorlopig wel bereikt.

De inflatie in Duitsland is nog hoger dan in Nederland. De voedselprijzen stegen in februari in Duitsland met 21,8 procent ten opzichte van 2022. In Nederland was dat 15,1 procent.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.