Seminar over kansen in de tuinbouwsector in Ivoorkust

Een seminar over kansen in de cacao- en tuinbouwsector in Ivoorkust wordt op 23 maart gehouden in Den Haag. Ondernemers met interesse kunnen hier ontdekken wat voor mogelijkheden er liggen. Agroberichten Buitenland brengt de bijeenkomst onder de aandacht.

Veel overeenkomsten
Ivoorkust en Nederland kunnen elkaar op veel gebieden vinden. Een gebied is de tuinbouw. Ivoorkust heeft de kans om zelfvoorzienend te worden in groenteproductie. Dit biedt ook een zakelijke kans voor Nederlandse bedrijven, die de kennis hebben om hier op een duurzame manier aan bij te dragen. 

Combi-tracks
De Nederlandse ambassade in Ivoorkust heeft deze, en de cacaosector uitgekozen om 'combi-tracks' voor te ontwikkelen: HortiNord en Orange CocoaPro. Een combi-track is een aanpak die handel en ontwikkelingssamenwerking combineert. Hierin staat ook een maatschappelijke uitdaging centraal, waar Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen met hun inzet aan meewerken. Zo kunnen Nederlandse bedrijven zakelijke kansen in het buitenland benutten, en dragen zij tegelijk bij aan duurzame banen en kennisoverdracht. 

Voor wie
Het seminar is bedoeld voor bedrijven en organisaties die:

  • interesse hebben in Ivoorkust;
  • in de cacao- of tuinbouwsector actief zijn;
  • willen samenwerken in de combi-tracks HortiNord of Orange CocoaPro.

Programma
Tijdens het seminar worden de uitkomsten van de marktonderzoeken 'Cacao: Post-Harvesting Handling Mapping Côte d’Ivoire' en 'Horti: Scoping Study Vegetables Sector Northern Côte d’Ivoire' aan u gepresenteerd. De ambassade heeft deze onderzoeken samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland laten uitvoeren.

Donderdag 23 maart

  • 14:00 – 14:30 uur: Inloop en registratie
  • 14:30 – 14:45 uur: Opening door Nederlandse ambassadeur                                    voor Ivoorkust Yvette Daoud
  • 14:45 – 15:00 uur: Steun van RVO, hoe kan RVO u helpen?
  • 15:00 – 16:30 uur: Keuzesessie Tuinbouw. Met presentatie van                                de marktstudie en de combi-track HortiNord
  • 15:00 – 16:30 uur: Keuzesessie Cacao. Met presentatie van de                                marktstudie en de combi-track Orange                                          CocoaPro
  • 16:30 uur:              Einde programma
  • 16:30 – 17:00 uur: Netwerkborrel

Over de Ivoriaanse tuinbouwsector
Ivoorkust wil onafhankelijker worden in voedselproductie. Er wordt op dit moment veel groente geïmporteerd uit buurlanden van Ivoorkust. Hierdoor is het voedselsysteem in Ivoorkust kwetsbaar. Daarom wil het land groente vaker lokaal gaan produceren. Nederlandse ondernemingen en kennisinstellingen bieden oplossingen die belangrijk zijn om deze uitdaging aan te gaan.

De combi-track HortiNord heeft als doel om, met behulp van Nederlandse kennis en technologie, de ontwikkeling van de tuinbouwsector aan te moedigen. Hierbij worden kenniscentra ontwikkeld in de buurt van de steden Yamoussoukro en Korhogo, in het noordelijke deel van Ivoorkust. Daar is het klimaat geschikter voor de tuinbouw. In de kenniscentra worden jonge ondernemers opgeleid, om zo de werkgelegenheid en lokale, duurzame productie te verbeteren. Ook zijn de centra bedoeld om betrokkenheid en investeringen van Nederlandse bedrijven in de tuinbouwsector van Ivoorkust te vergroten.

Aanmelden en registratie
Men kan zich via deze link aanmelden voor het seminar over kansen in de cacao- & tuinbouwsector.

Bron: Agroberichten Buitenland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.