Vier nieuwe teeltlocaties voor kassla in VS

BrightFarms breidt uit met vier nieuwe teeltlocaties de teelt van bladgroenten in het oosten en midden van de VS. Vanuit de nieuwe kassen zullen in 2024 al producten worden verzonden naar retailers. De uitbreiding zal naar verwachting de omzet van het teeltbedrijf vertienvoudigen.

Er wordt momenteel gebouwd aan de eerste regionale hub in Yorkville, Illinois. Deze zomer wordt de eerste paal geslagen in Macon, Georgia, en Lorena, Texas. Later dit jaar wordt begonnen met de bouw van een vierde kas in het noordoosten. Elke locatie bevindt zich in de buurt van een grootstedelijk gebied. Het totale areaal zal 80 hectare beslaan, waarop ongeveer 70 miljoen kilo bladgroenten per jaar kunnen worden geoogst. Elke regionale hub zal ook meer dan 250 banen creëren.

"We telen onze groenten daar waar mensen ze consumeren, 365 dagen per jaar", zegt CEO Steve Platt. "Met deze hubs in aantocht zullen we verse, schone en verantwoord geteelde producten aan tweederde van de VS leveren op een manier die de gezondheid van onze consumenten en de planeet ten goede komt, terwijl we ook een billijk loon garanderen aan onze werknemers."

BrightFarms zal een beroep doen op Kubo en Green Automation Group om de geavanceerde indoor farms te bouwen. Kubo bouwt een Ultra-Clima-kas, het Finse bedrijf gaat het systeem voor teelt van sla op water leveren. 

Cox Enterprises nam BrightFarms in 2021 over.  "Net als Cox Enterprises zet BrightFarms zich in voor een betere toekomst", zegt Steve Bradley, vicevoorzitter Cleantech bij Cox Enterprises. "Dit is een nieuwe investering in innovatie op het vlak van Controlled Environment Agriculture. Cox is verheugd mee te werken aan het verleggen van de grenzen van indoor farming met dit miljoenenproject."

Voor meer informatie:
BrightFarms
Brightfarms@powerdigital.com 
www.brightfarms.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.