nieuwe inzichten in productiviteit en kilo's

Data beter ontsloten voor Rainbow Growers Group

Rainbow Growers Group teelt, oogst en verpakt paprika's. Het bedrijf heeft meerdere locaties, goed voor 75 hectare kas. LinkThings helpt de paprikaondernemers aan overzicht over alle data. 

De telers waren al bezig met het ontsluiten van data en eigen dashboards waarin ze onder andere konden rapporteren op zowel de kwaliteit van werken als de productiviteit. Door de twee zaken naast elkaar te leggen kan Rainbow ervoor zorgen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft en de normen van productiviteit behaald worden. 

Dit leverde hen echter niet de gewenste resultaten op, zo valt te lezen in dit verhaal van LinkThings. De structuur van de ontsluiting van de databronnen was niet ideaal. Drie locaties gebruikten hetzelfde softwarepakket, maar deze zijn allemaal anders ingericht. Hierdoor konden zij dit niet naar één datawarehouse schrijven, maar moest dit naar drie. De behoefte was er wel om dit samen te brengen naar één datawarehouse. Precies dat deed LinkThings.

"Wij hebben alle drie de locaties samengebracht, zodat elke locatie naar dezelfde inzichten kijkt en hier conclusies uit kan trekken. Dit maakt elk locatieoverleg gemakkelijker, omdat elke locatie kijkt naar dezelfde gegevens in de rapporten en dashboards. Daarnaast worden eventuele aanpassingen direct op alle locaties doorgevoerd en hoeft dit niet voor elke locatie individueel gedaan te worden."

Nieuwe inzichten in productiviteit en kilo's
Ridder Productive is het arbeidsregistratie softwarepakket waarmee de telers werken. De verschillende locaties hadden het softwarepakket wat anders ingericht, waardoor het samenvoegen van de locaties moeilijker is. Maar door bepaalde transformaties op de data uit te voeren was het samenvoegen mogelijk.

"Met dit pakket hebben wij nog niet eerder gewerkt", schrijft men bij LinkThings. "Dit is onder andere een specialiteit van LinkThings, nieuwe pakketten ontsluiten en snel verbanden kunnen leggen. Als je data ontsluit en dat visueel maakt in een dashboard, kom je erachter dat bepaalde inzichten nog beter kunnen worden ingericht."

Door aanpassingen te maken in de bestaande systemen zijn de telers onder meer nu in staat te zien of mensen productiever zijn voor de eerste pauze of daarna én of het een goede keuze was om een tweede ronde oogsten te starten in één week. Hierdoor krijgen de telers nieuwe inzichten in productiviteit en kilo's.

Lees hier alle details in de blog van LinkThings.

Voor meer informatie:
LinkThings
ABC Westland 111 - 113
2685 DB Poeldijk
info@linkthings.com 
www.linkthings.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.