Startup achter oogstvoorspelling aardbei gaat met Deloitte nieuwe fase in

Startup YieldComputer uit Eindhoven krijgt hulp van Deloitte Digital bij haar marktintroductie in Europa. De startup, die op het randje van scale-up zit, ontwikkelt oogstvoorspellingstechniek voor zachtfruit en wordt nu onderdeel van de Future of Food Community van Deloitte.

Met de techniek van YieldComputer gaat de foutmarge in oogstvoorspelling, waarbij nu nog een marge van zo’n dertig tot vijftig procent geaccepteerd is, omlaag. Telers testen zelfs al een model voor kilovoorspelling, zo vertelde Pieterjan Oomen onlangs in dit interview. Hij is Product Manager, Designer en Partner bij YieldComputer.

Paul Rooimans, die verantwoordelijk is voor Global Strategy and Business Development bij YieldComputer, merkt bij de bekendmaking van het nieuws op: "We zijn verheugd deel uit te maken van deze Deloitte-gemeenschap en ik heb er alle vertrouwen in dat YieldComputer hierdoor in staat zal zijn om zijn potentieel te maximaliseren tijdens deze belangrijke fase van zijn groei. Op dit moment richten we ons op grote klanten met zachtfruitvolumes van 2.500 ton of meer. Onze belangrijkste markten zijn West- en Zuid-Europa, waar we al systemen hebben staan in Duitsland, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk die binnenkort de aardbeienproductie van in totaal meer dan 50.000 ton zullen verwerken."


Paul Rooimans en Pieterjan Oomen op de International Soft Fruit Conference 2023

Joep Arends, directeur bij Deloitte zegt: “Het is een waar genoegen om samen te werken met het enthousiaste team van YieldComputer. Wij geloven dat deze dynamische startup, met zo'n innovatieve oplossing, de grootschalige zachtfruitwereld zal helpen om winstgevender en duurzamer te worden.”

Voor meer informatie:
YieldComputer
info@yieldcomputer.com 
www.yieldcomputer.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.