Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rocky Mountain Fresh kijkt uit naar het seizoen

"Ik gebruik liever teeltzakken dan matten, omdat ze iets meer medium per plant bevatten"

Een nieuw seizoen nadert voor Rocky Mountain Fresh teeltbedrijf in Colorado en eigenaar Jeremy Marsh kijkt nu al uit naar een mooi jaar. "Ik ben optimistisch dat er voldoende vraag zal zijn naar onze producten om een winstgevend bedrijfsmodel in stand te houden," zegt hij.

Rocky Mountain Fresh opende zijn deuren in 2011 en opereerde vanuit een oude, nauwelijks operationele kas van 743 m2 die ze huurden. Nu, zo'n 23 jaar later, opereert het bedrijf vanuit een kas van 7.989 m2.

"We telen ongeveer 30 soorten tomaten, variërend van cherrytomaten in alle kleuren, cocktailtomaten, San Marzano types, trostomaten, vleestomaten en heirlooms in alle kleuren," zegt Jeremy. "We telen ook komkommers, aardbeien, gember en een verscheidenheid aan sla en groenten in onze kassen." De producten vinden hun weg naar boerenmarkten, lokale groenteboeren en supermarkten.

Teeltzakken boven matten
Het bedrijf heeft de afgelopen tien jaar in kokoskweekzakken geteeld en één jaar op kokosmatten. "Ik verkies de zakken boven de matten omdat ze iets meer medium per plant bevatten en iets flexibeler zijn. Dit jaar gebruiken we kokos van FibreDust. Hun zakken zijn iets groter, met 5 liter, wat ik prettig vind, en we konden ze rechtstreeks bij hun fabrieken in India kopen."

Nieuw dek
De kas van 7896 m2 bestaat uit een kas van 3344 m2 en een kas van 4645 m2. "We vervangen momenteel het dek op onze grotere kas door een twinwall polycarbonaat dek, een upgrade van het vorige polyfolie. De lichtniveaus lijken drastisch verbeterd op de voltooide delen, wat veelbelovend is," zegt Jeremy.

"Onze kas van 3344 m² is bedekt met solarsoft 85 gegolfd polycarbonaat, met een hoge lichtverspreiding. Het wordt interessant om dit jaar de verschillen in plantenprestaties tussen de twee kassen te zien."

Nieuw seizoen
Ondanks de uitdagingen, waaronder hogere bedrijfskosten en een beperkte personeelspool, is Jeremy optimistisch over het komende seizoen. "Ik ben enthousiast over het seizoen. We telen al enkele jaren op dezelfde systemen en we hebben personeel uit voorgaande jaren dat terugkeert."

Voor meer informatie:
Jeremy Marsh
Rocky Mountain Fresh
marsh.jeremy@gmail.com 
www.rmfresh.com 

Publicatiedatum: