"We zijn al bezig met het volgende project"

Dakkas gebouwd nabij Kiev in oorlogstijd

Een volledig uitgeruste dakkas is onlangs opgeleverd in de regio Kiev. Het kostte Perspekta Group bijna twee maanden om het project in Oekraïne, in het koude winterweer en met de dreiging van raketaanvallen, te voltooien.

"Een kas bouwen in oorlogstijd vereist moed en vastberadenheid", zegt Maria Melnychenko, CEO van Perspekta Group. "Het betekent risico's nemen en tijd en middelen investeren in een project dat met tal van obstakels en uitdagingen te maken kan krijgen. Maar onze projecten helpen om een gevoel van saamhorigheid te creëren in moeilijke tijden en ze zijn een baken voor een betere toekomst. Dat is misschien nog het belangrijkste."

De kas is onder andere voorzien van LED-belichting, hogedruk verneveling, energiezuinige schermen en een irrigatie- en klimaatbeheersysteem, waardoor jaarrond gewassen kunnen worden geteeld. Dankzij een combinatie van teelttorens en verhoogde bedden met verschillende substraten kunnen diverse gewassen geteeld worden en meerdere teeltmethoden worden toegepast.

Doelen en voordelen van een dakkas:

  1. Ruimte-efficiëntie: een dakkas maximaliseert het gebruik van de beschikbare ruimte.
  2. Oogst het hele jaar door: een dakkas biedt een ideale omgeving voor het telen van gewassen, wat zorgt voor een constante aanvoer van groenten en fruit.
  3. Verhoogde voedselzekerheid: eigenaren van gebouwen kunnen hun eigen groenten en fruit telen, waardoor ze minder afhankelijk worden van geïmporteerde producten. Dit is vooral belangrijk in Oekraïne, waar de toegang tot vers en gezond voedsel beperkt is.

"We zijn al bezig met het volgende project dat op het dak zal worden gebouwd en dat ook volledig uitgerust zal zijn om het hele jaar door te telen. We duimen alvast dat er gauw vrede komt. We geloven echt dat dakkassen een trend zullen worden in het hele land eens er vrede is", zegt Maria Melnychenko.

Perspekta Group is de belangrijkste kassenbouwers in Oekraïne. Ook in de utiliteit is het bedrijf actief.

Voor meer informatie:
Perspekta Group
Kiev (Oekraïne)
Tel: +38 (0)97-80-90-777
info@perspekta.ua 
perspekta.ua 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.