Jackie Leonard & Sons

"Consumenten betalen graag €2 voor een mars of blikje cola, maar niet voor hun groenten"

We hebben allemaal gehoord over de groentetekorten bij de Britse supermarkten, maar hoe is de situatie in Ierland, waar ze een soortgelijke opzet hebben met retailers?

"Het is hetzelfde in Dublin," zegt groothandelaar Justin Leonard van Jackie Leonard & Son. "Het is niet zo erg als in het VK, maar de schappen van de supermarkten zijn behoorlijk leeg bij Tesco, Dunnes, Aldi en Lidl. De oorzaak is natuurlijk dezelfde: het weer in Spanje en de prijzen voor contracten. Dit betekent dat het onmogelijk is om contracten tegen overeengekomen prijzen te vullen, omdat er te weinig product is."

Justin zegt dat de telers meer geld moeten krijgen, ze krijgen al te lang te weinig betaald. "Dit is de onderliggende trend in Europa en het VK. De retail wilde zich niet binden, dus plantten de kastelers niet, waardoor de huidige tekorten zullen aanhouden. We hebben hier in Ierland groenten, maar die zijn duur. We verkopen nog steeds op de groothandelsmarkt, maar minder dan normaal. Klanten kopen alleen wat ze nodig hebben voor de volgende dag en leggen geen voorraden aan zoals ze normaal zouden doen."

Justin verwacht dat deze situatie nog een paar weken zal aanhouden, aangezien de temperaturen in Ierland volgende week onder nul zullen dalen.

"Ik hoop echt dat dit een signaal is voor verandering in de sector. Er kan gewoon niet geteeld worden tegen de geboden prijzen en niet elke teler levert aan retailers. Consumenten moeten beseffen dat AGF geen verliespost is in de supermarkten. Ze moeten respect hebben voor verse groenten en fruit; ze betalen graag twee euro voor een mars of een blikje cola, maar niet voor hun groenten."

Voor meer informatie:
Justin Leonard
Jackie Leonard & Sons Ltd.
Tel +353 1873 3055
justin@jackieleonards.ie   
www.justinleonard.net    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.