Lichtere ventilator van plastic heeft hogere energie-efficiëntie

Het Italiaanse Termotecnica Pericoli heeft haar eerste ventilator van kunststof en glasvezel op de markt gebracht: de ACF21p. "Dankzij de structuur van kunststof is het mogelijk om geoptimaliseerde geometrieën te verkrijgen om de aeraulische efficiëntie van de ventilator te verbeteren en ook de laadmogelijkheden te verbeteren", zegt Mauro Pericoli. "Onze ventilatoren helpen een optimaal microklimaat te behouden en geven telers meer controle over hun gewas."

 

Termotecnica Pericoli creëert al meer dan 55 jaar klimaatoplossingen voor kassen en heeft vele producten gecreëerd in zijn R&D laboratorium PERIlab. De nieuw ontwikkelde ACF21p is de eerste ventilator die is gemaakt van kunststof, met een hoge concentratie glasvezel. Volgens Mauro is de ventilator het ideale product wanneer luchtverplaatsing nodig is. "Vermindering van het gewicht zorgt voor een hoge energie-efficiëntie en een uitstekende veelzijdigheid."

De ACF21p is verkrijgbaar in 21". Mauro laat zien hoe het ventilatorhuis uit één stuk vervaardigd is met een ingebouwde luchtstroomstabilisator, een stevige behuizing en verschillende ophangmogelijkheden. "De propeller is verkrijgbaar met 3 of 4 bladen en is gemaakt van kunststof met een speciaal waaiervormig ontwerp. De veiligheidsroosters zijn van gegalvaniseerd staal voor maximale corrosiebestendigheid."

Het maken van een luchtcirculatieventilator van kunststof brengt verschillende voordelen met zich mee, zo blijkt uit testen van het BESS-lab van Pericoli. "In vergelijking met de klassieke versie zijn de prestaties opnieuw verbeterd: er is 19% meer luchtstroom voor 50hz en zelfs 20% meer luchtstroom voor 60hz", deelt Mauro, en hij voegt eraan toe dat ook de efficiëntie is verbeterd met 15% ccfm/W (cubic feet per minuut) voor 50hz en zelfs 25% voor 60hz.

Het lagere gewicht van de ventilator verbetert ook de laadmogelijkheden, wat tegenwoordig belangrijk is voor duurzaamheid en kosten. "In een 20ft container kunnen we 38% meer laden, in een 40ft container 36% meer, in een 4ft HC container zelfs 59% meer, en op een vrachtwagen 71% meer."

Voor meer informatie:
Termotecnica Pericoli S.r.l. 
Regione Rapalline 44
17031 Albenga (Sv) - Italië
marketing@pericoli.com
www.pericoli.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.