In Spanje, waar veel wintergroenten en slasoorten voor de Britse markt worden geteeld, hebben slecht weer en transportproblemen geleid tot veel gemelde tekorten aan verse groenten en fruit. Maar één gewas in het bijzonder weet daar het hoofd boven water te houden: waterkers.
De Watercress Company heeft 20 jaar geleden een team van Britse deskundigen naar Jerez in Spanje gestuurd om de telers daar te leren waterkers te telen voor de Britse markt. In de winter worden de Britse bedden slechts gedeeltelijk bewerkt vanwege het lagere lichtniveau en de strenge vorst. Het Britse seizoen begint gewoonlijk in mei, dus wordt tot die tijd Spaanse waterkers gebruikt. In Spanje hebben de telers de vorst die Jerez in januari en februari trof, goed doorstaan.
Er zijn nu goede voorraden waterkers beschikbaar en de Britse verpakkingsbedrijven die waterkers en andere slabladeren kopen om de supermarkten te bevoorraden, gebruiken meer waterkers als aanvulling op de minder beschikbare bladsoorten.
Bron: dorsetview.co.uk