Iraanse groentenexporteurs willen tekort Europa invullen

Het belangrijkste obstakel voor de internationale tuinbouw in Iran zijn de economische sancties waardoor Iraanse telers geen betalingen kunnen ontvangen. Toch heeft deze situatie lang genoeg geduurd om Iraanse bedrijven te leren hoe ze zich eraan moeten aanpassen, verzekert Amirhossein van exporteur Bezhit.

"Wij zijn een familiebedrijf dat al meer dan 50 jaar bestaat, met een opeenvolging van drie generaties telers. Zowel op het gebied van tuinbouwtechnieken als op het gebied van management en organisatie hebben we ons bewezen en hebben we ons kunnen aanpassen aan verschillende situaties."

De teler exporteert een breed scala aan groenten en fruit. "Wij exporteren citrus, appelen, kiwi's in de herfst, perziken en nectarines in de zomer, paprika's, komkommers, aubergines, sla, kool, bloemkool, broccoli, tomaten, selderij, uien, knoflook, aardappelen en wortelen. Al onze producten zijn handgeplukt en van hoge kwaliteit en geschikt voor export."

Door de geopolitieke situatie zegt de teler dat hij gebonden is aan een beperkte markt: "We leveren voornamelijk aan landen die dicht bij Iran liggen, zoals de GOS-landen, Centraal-Azië en het Midden-Oosten. Deze markten weten dat het ondanks de geopolitieke situatie volledig mogelijk is om van Iraanse groenten en fruit te genieten. Andere, verder weg gelegen markten hebben echter nog steeds misvattingen."

De teler stelt: "Er is geen bezorgdheid over het handelen met Iraanse bedrijven, ook al hebben onze klanten geen voorzieningen in Iran. Onze inklaringsagenten kunnen producten vanuit elke Iraanse haven naar elke bestemming verzenden. We hebben onze eigen faciliteiten en betalingskanalen in het buitenland, waardoor onze klanten veilige en legale betalingen kunnen doen. We werken ook via SGS, wat ons helpt vertrouwen op te bouwen bij onze klanten. Zaken doen met Iraanse telers is volkomen normaal."

"Wij beschikken over de nodige certificeringen om te kunnen exporteren en kunnen voor verschillende producten het huidige tekort op de Europese markten opvullen," voegt hij eraan toe. "Iran staat bekend om een aantal tuinbouwproducten van zeer goede kwaliteit, zoals kaviaar en noten. Ik wil onze klanten vandaag zeggen dat als u van Iraanse pistache houdt, u ook van onze tomaten zult houden. We hebben een goed klimaat en onze kosten zijn niet zo sterk gestegen als in de rest van de wereld, waardoor we zeer concurrerend kunnen zijn."

De teler vertelt dat hij gebruikmaakt van zijn "vaardigheid in de leveringsketen" om Iraanse exporteurs met de rest van de wereld te verbinden. "We verlenen ook andere diensten, zoals verzending, verpakking en expeditiediensten in verschillende sectoren, waaronder de tuinbouwsector."

In afwachting van een verbetering van de internationale geopolitieke situatie roept Amirhossein op tot openstelling voor Iraanse telers: "Zaken doen met Iraanse telers is een kans. Vandaag poten we de zaden van vertrouwen en vriendschap die tot zoete vruchten zullen uitgroeien zodra de geopolitieke situatie verbetert."

Voor meer informatie:
Amirhossein Azizi
Bezhit
+98 911 159 6013
info@bezhit.com
www.bezhit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.