Patrick Langeslag weer terug als commissionair in Vlaamse veilingbanken

"Toen groothandels me belden of ik weer voor hen wilde klokken in Mechelen was ik meteen verkocht"

Tholen - Na een lange carrière in de AGF-handel maakte Patrick Langeslag de afgelopen jaren een uitstapje naar het ouderlijk bedrijf dat actief is in de binnenvaart. Toen een aantal AGF-groothandels hem belden of hij weer voor hen wilden 'klokken' op Mechelen, stroomde het bloed waar het niet gaan kon. "Ik miste de actie die de AGF-handel met zich meebrengt."

En zo ging vanaf december 2022 Inkoop.AGF van start. "Momenteel werk ik vooral vanuit huis, maar de bedoeling is om op de hoofddagen actief te zijn vanuit de Belgische veilingen en dan de tussendagen vanuit huis mee te klokken", vertelt Patrick. Hij voelt zich vereerd door de vraag die enkele Nederlandse groothandels bij hem opwierpen om weer in de AGF-handel van start te gaan. "Er zijn niet veel commissionairs die zo'n kans in de schoot geworpen krijgen."

Daarbij voelt hij zich in het Vlaamse als een vis in het water. "Het assortiment en de kwaliteit van de groenten en fruit die op de Belgische veilingen worden aangeboden, blijft uniek. Dat vind je in Nederland niet terug. Bovendien waardeer ik het achterliggende systeem wat er achter zit met onder meer een minimumprijs. In Nederland zie je tijdens de piek de tomatenprijs bijvoorbeeld nog weleens wegzakken naar 1 cent, in België krijgt de teler toch nog een bepaalde minimumprijs. Dat is gewoon netjes geregeld."

Patrick zal in eerste instantie alleen op de klok kopen voor bedrijven die al een kopersnummer hebben bij de veiling. "De bedrijven waar ik nu de handel voor inkoop zijn al jaren actief op de Belgische veilingen. Ik heb er zin, maar het seizoen moet echt nog losbarsten. De eerste asperges en Belgische komkommers zijn net geveild, maar de producten zijn flink aan de prijs. Langzamerhand zal het aanbod wel gaan toenemen."

"Ik heb mijn hart gevolgd en wil van mijn passie mijn beroep maken. Ik heb bij meerdere AGF-bedrijven gewerkt en ben ooit als orderpicker begonnen en heb me langzaam opgewerkt tot in- en verkoper. Natuurlijk is het best een uitdaging om een eigen zaak op te starten. Rijk zal ik er niet van worden, maar ik wil er wel van kunnen leven. Ik heb ook niet de ambitie om tot een supergroot bedrijf uit te groeien,  gewoon een steady player worden als commissionair vanuit Mechelen", besluit Patrick.

Voor meer informatie:
Patrick Langeslag
Inkoop.AGF
Mob: +31 (0)6 10920961 
inkoop@inkoopagf.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven