Nederlandse kastechnieken gepresenteerd op seminar in Shanghai

Het hybride seminar ‘Farm to Fork’, dat op 22 februari gehouden werd in het Shanghai Okura Garden Hotel, kon rekenen op veel interesse. Meer dan 80 mensen namen fysiek deel, waarvan meer dan 15 Nederlandse tuinbouwbedrijven. Meer dan 70 mensen bekeken het hele seminar en daarnaast hebben meer dan 600 mensen toegang gekregen tot het online uitgezonden seminar. Dutch Greenhouse Delta deelt onderstaand verslag.

Het belangrijkste doel van dit seminar was om consumenten en retailers in contact te brengen met hightech tuinbouw. Dit moet leiden tot zakelijke kansen en nauwere samenwerking tussen overheden, bedrijven en onderwijs in China en Nederland. Het werd georganiseerd door de Shanghai Agriculture Commission, PIB NL Protected Agriculture Alliance China, de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in China en het Consulaat-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Shanghai en mede georganiseerd door de Shanghai Vegetable and Edible fungi industry Association, C Fruit Union en Dutch Greenhouse Delta.


Hybride seminar 'Farm to Fork' in het Shanghai Okura Garden Hotel

Tekort aan verse groenten en fruit in grote steden
Chinese en Nederlandse overheidsfunctionarissen, deskundigen en bekende zakenmensen kwamen bijeen om de ontwikkeling van de Chinees-Nederlandse facilitaire land- en tuinbouw en de behoeften van de consumentenmarkt via binnenlandse mainstream retailkanalen te bespreken.

Wouter Verhey, landbouwconsulent van de ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in China, merkte in zijn toespraak op dat er sinds 2020, tijdens de coronapandemie, een tekort is aan verse groenten en fruit in de Chinese megasteden. Door de fragiele aanvoer van verse producten is iedereen zich bewust geworden van de noodzaak van hightech tuinbouw in de nabijheid van megasteden.


De paneldiscussie met 6 bedrijfsexperts tijdens het hybride seminar 'Farm to Fork'

Behoeften van de retail- en consumentenmarkt
In totaal deelden 8 sprekers kennis over markttrends, de retailsector en de waardeketen in China en Nederland. Dingdong Cayman en C Fruits Union gaven inzicht in de zakelijke kant van retail en de vraag van de consumenten naar groenten en fruit van hoge kwaliteit.

Shanghai Xinghui, Kubo, Ridder en Grodan presenteerden Nederlandse en Chinese kastechnologie om voedselveiligheid te garanderen. Bayer de Ruiter en FoodVentures vertegenwoordigden de zaden en telers, en hoe zij als onderdeel van het hele ecosysteem veilige, door de consument geliefde smaken en verse groenten en fruit leveren aan de Chinese consument.

De paneldiscussie met 6 bedrijfsexperts ging onder andere over hoe een hightechtuinbouwmerk kan worden gevestigd en hoe een gemeenschappelijke standaard kan worden opgebouwd onder Chinese consumenten. Deze levendige discussie werd beschouwd als één van de hoogtepunten van het hybride seminar. De middag werd afgesloten met een netwerkreceptie, waar alle deelnemers meer ideeën uitwisselden voor samenwerking om een veilige en stabiele voedselvoorziening in China's megasteden te waarborgen.

Voor meer informatie:
Dutch Greenhouse Delta
info@dutchgreenhousedelta.com  
www.dutchgreenhousedelta.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.