Eerste slaproducten van eiland Reichenau 'slechts iets duurder' dan in 2022

In de kassen op het eiland Reichenau begint nu de oogst van de eerste bladsla. Tegen half mei zullen er meer dan 1.000.000 stuks kropsla, bijna 700.000 stuks krulsla en nog eens 400.000 bontgekleurde sla geoogst worden. Niet alleen hoofdproducten van het groente-eiland, maar ook al een heel groot deel van de totale jaarproductie van Reichenau-groenten van in totaal 14.000 ton zal dan het Bodensee-eiland hebben verlaten, meldt Reichenau Gemüse in een persbericht.

Tegelijkertijd worden deze regionale groenteproducten aan een brede klantenkring aangeboden. Ze zijn te vinden in goed gesorteerd supermarkten, groothandels of op de wekelijkse markt. Volgens de coöperatie zijn de eerste slaproducten in 2023 slechts iets duurder dan vorig jaar.

Christian Müller (r), adjunct-directeur van de coöperatie, bekijkt in de kas de kwaliteit van de eerste sla.

Naast het kwaliteitsmerk van Baden-Württemberg (QZ BW) dragen de slasoorten van Reichenau ook het ggA-label van de Europese Unie. Dat wil zeggen: geografisch beschermde aanduiding, als duidelijke aanwijzing dat de teelt en de oorsprong volgens voorgeschreven en gecontroleerde specificaties op en van het groente-eiland plaatsvinden.

Voor meer informatie:
Christian Müller
Reichenau-Gemüse eG
Marktstraße 1
78479 Reichenau
Tel.: +49 (0)7534 9200 31
ch.mueller@reichenaugemuese.de 
www.reichenaugemuese.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.