Amerikaanse teler enthousiast over Nederlandse rassen

"We blijven de vraag naar snacktomaten zien toenemen, omdat consumenten op zoek zijn naar variëteiten met een consistente kwaliteit en smaak. Zowel Hiiros als Yoom bieden dit", zegt Zanelle Hough, verkoopdirecteur bij Nature Fresh Farms. Van 2 t/m 4 maart staat de teler op een beurs: Southern Exposure in Orlando.

"We zullen ons assortiment met snacktomaten presenteren, met name onze Hiiros-tomaten en Yoom," zegt Zanelle Hough.

De Hiiros-tomaten, een variëteit die oorspronkelijk is geteeld voor de Japanse markt, waar uitzonderlijke producten als een erecadeau worden beschouwd, zijn onlangs onderscheiden met een Award of Distinction tijdens de 2023 PAC Global Awards. Ze worden gekweekt uit de beste zaden en bieden een rijke umami-smaak met een onderscheidende zoetheid, die diepte en complexiteit aan de smaak toevoegt.

"We zijn vastbesloten om te investeren in kastechnologie die de sector zal blijven innoveren," zegt Hough, eraan toevoegend dat Nature Fresh Farms door deze innovatie in staat is om de markt het hele jaar door te voorzien van een sterke smaak en hoogwaardige producten.

Hiiros-tomaten hebben een rijke umami-smaak met een onderscheidend niveau van zoetheid die diepte en complexiteit van de smaak toevoegt.

Yoom is een tomatenras met een hoog gehalte aan antioxidanten, anthocyanine en lycopeen (kenmerkend voor de diepe rode kleur), vitamine A en C, magnesium, kalium en een goede bron van vezels is 

Uitbreiding biologische kas
Naast hun tomatenassortiment, is Nature Fresh Farms enthousiast over de kasaardbeien die op 45 hectare worden geteeld en dit najaar online komen. "Momenteel zijn we de enige kas die biologische aardbeien teelt in Noord-Amerika," zegt Hough. "Dit stelt ons in staat om een unieke positie in te nemen, het gat in het aanbod te dichten en te voorzien in de behoeften van retailers en consumenten die op zoek zijn naar een consistente levering van kwaliteitsvolle, smaakvolle aardbeien."

Het team zal aanwezig zijn op stand #1015 tijdens de komende SEPC Southern Exposure in Orlando, Florida, 2-4 maart 2023.

Voor meer informatie:
Krysta Markham
Nature Fresh Farms
Tel.: +1 (519) 3261111 ext.1630
krysta.markham@naturefresh.ca 
www.naturefresh.ca 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.