Britse aardbeienteler monitort fotosynthetische prestaties

Het Britse Gardin werkt samen met zachtfruitteler Boxford Farms aan de demonstratie van technologie die fotosyntheseprestaties van gewassen monitort. In dit geval in aardbei.

Variabiliteit aanpakken
Een belangrijke uitdaging voor commerciële glastelers is de variabiliteit van het microklimaat binnen dezelfde kaszone, die leidt tot niet-uniforme verdelingen van temperatuur, relatieve vochtigheid, CO2-intensiteit en lichtinval. Deze heterogeniteit levert problemen op voor de groei, productie en kwaliteit van het gewas.

De technologie van Gardin biedt gemakkelijk af te lezen, bruikbare inzichten door metingen van de fotosynthetische prestaties, die zeer nuttige en vroege indicatoren van stress zijn. Daarmee hebben telers een manier in handen om de gezondheid van hun gewas in realtime te controleren.

Positieve resultaten
De samenwerking met het Britse teeltbedrijf Boxford Farms omvatte het monitoren van de aardbeiplanten van de teler in twee gebieden van hun commerciële kas, de beste en slechtst renderende gebieden. Het monitorsysteem van Gardin detecteerde onmiddellijke verschillen in plantgezondheid tussen de twee gebieden, waarbij er in het gebied met de laagste opbrengst een voortdurende verslechtering van de gezondheid te zien was, terwijl het gebied met de hoogste opbrengst een constante gezondheidsstatus behield.

"Deze technologie onderscheidt zich door de verschillen in plantgezondheid te detecteren en telers realtime inzichten te verschaffen," zegt dr. Steven Grundy, senior plantwetenschapper van Gardin. "De eerste resultaten laten een veelbelovende positieve correlatie zien tussen de verandering in plantgezondheid en de opbrengst van de aardbeien. Dit bewijst de waarde van onze technologie bij het verbeteren van de gewasgezondheid en het stimuleren van de opbrengst."

Mike Marita, bedrijfsleider van Boxford: "We hebben al eerder gemerkt dat planten in bepaalde delen van onze kas gestrest raakten, maar het was moeilijk om precies te weten wanneer of wat er mis ging. De oplossing van Gardin stelt ons in staat om een afname in de gezondheid in realtime te zien en ruim voordat het zichtbaar wordt. Hierdoor kunnen we onze groeistrategie en bedrijfsvoering aanpassen. De correlaties tussen de Gardin-inzichten en opbrengsten waren veelbelovend en we hopen dat ze ons in staat stellen om de prestaties volgend seizoen te optimaliseren."

Een vruchtbaar partnerschap
Gardin is blij om de samenwerking met Boxford Farms voort te kunnen zetten in 2023, waarbij de aardbeien gedurende hun hele groeiseizoen worden gemonitord. Door middel van dit partnerschap kan Boxford de bedrijfsprestaties optimaliseren en toont Gardin hun inzet voor het verbeteren van de gewasgezondheid en opbrengst voor commerciële glastuinbouwers.

Voor meer informatie:
Gardin
www.gardin.co.uk
Boxford Farms 
www.boxfordfarms.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.