BASF test 25 nieuwe ToBRFV-resistente rassen voor marktintroductie in 2023

Sinds 2020 heeft veredelingsbedrijf BASF ToBRFV-resistente rassen beschikbaar. Nieuwe rassen worden nu getest om in 2023 op de markt te worden gebracht. Het gaat om 25 nieuwe tomatenrassen die in de pre-commerciële fase worden getest.

Het assortiment van Nunhems biedt momenteel al een reeks resistente tomatenrassen, negen in totaal. Deze voldoen volgens het veredelingsbedrijf allemaal aan de eisen van de verschillende niveaus van de waardeketen. Naast productiviteit en plantgezondheid sluiten ook smaak, kleur en uiterlijk aan bij de eisen van de huidige markt.

"In 2020 lanceerden we ons eerste ToBRFV-resistente tomatenras Teenon F1 in Mexico", herinnert Maria Muschitiello zich, Product Development Coordinator of Tomato Fresh bij BASF Vegetable Seeds. "Een jaar later introduceerden we nog vier rassen, te weten Blindon, Brovian, Strongton en Azovian, allemaal saladettetomaten met een goede resistentie tegen ToBRFV en een groot aanpassingsvermogen aan verschillende warmere klimaten, waaronder Spanje, Turkije en Marokko. Op dit moment hebben we een commercieel assortiment met Vitalion, een cherrytomaat met een intense smaak, zowel geschikt voor de hightechteelt in Nederland als voor de teelt in Canada." BASF gaat door met het introduceren van nieuwe rassen die in vele landen voor verschillende segmenten geteeld kunnen worden.

Vitalion, een cherrytomaat met goede smaak en resistentie tegen ToBRFV.

BASF biedt duurzame oplossingen die lang meegaan. "Met de resistentie dragen we bij aan de continuïteit van het gewas en de productie van commerciële vruchten. En dat is precies wat we succesvol hebben bereikt", aldus Geert Janssen, R&D Crop Lead Solanaceae.

Voor meer informatie: 
Erwin de Kok
Slaven Ivanović
BASF Vegetable Seeds
erwin.dekok@vegetableseeds.basf.com 
slaven.ivanovic@vegetableseeds.basf.com
www.nunhems.nl     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven