Basilicumkas Duitse teler bleef langer leeg

De helft van de kas waar kwekerij van Georg Kiening basilicum teelt, staat momenteel nog leeg. De teler verwarmde de kassen niet zozeer, maar hield ze alleen vorstvrij zodat er geen leidingen zouden bevriezen. Er werden winterharde gewassen zoals radijsjes in geteeld. Andere kassen werden helemaal leeggehaald. "Niet alle klanten en handelaren waren enthousiast over het verminderde aanbod," vertelt baas Georg aan BR24. Want de vraag naar basilicum in januari is er wel degelijk: vanuit de horeca en ook vanuit de supermarkten.

Voor kascollega's in de regio Neurenberg wordt de energievraag pas in de loop van het jaar interessant. Veel teeltbedrijven daar hadden nog lopende raamcontracten voor gas en verwarmden hun kassen zoals in voorgaande jaren, bevestigt bijvoorbeeld teler Peter Höfler. "Het regionale aanbod is er, de kassen zitten vol," benadrukt hij. Maar nu moet ook hij plannen maken: het energiecontract loopt af. Het idee is om over te stappen op verwarming met biomassa.

Voor meer informatie:
Georg Kiening
Gemüsebau Kiening GbR
Bajuwarenstr. 6
85757 Karlsfeld, Duitsland
Tel.: +49 (0)8131 25055
info@kiening-gemuese.de
www.kiening-gemuese.de

Peter Höfler
Höfler Gemüse GbR
Aspergeveldpad 1
90425 Neurenberg, Duitsland
Tel: +49 (0)911 377 06 41
info@hoeflergemuese.de
www.hoeflergemuese.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.