Italiaanse tuinbouw heeft nog stap te zetten richting hightech

Veel interesse en aandacht, maar hydrocultuur in al zijn vormen (substraatteelt, aeroponics, vertical farming) geniet nog niet het brede vertrouwen dat nodig is om de definitieve sprong te maken. Bewijs hiervan was ook te zien op de recente Novelfarmbeurs in het Italiaanse Pordenone (15-16 februari 2023), waar het aantal exposanten zelfs lager lag dan in 2022 – misschien vond het evenement te kort na Fruit Logistica plaats –, maar de toestroom van bezoekers en de belangstelling was groot.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

De editie van dit jaar bood deelnemers updates op het gebied van technologieën en oplossingen. Op de voorgrond stonden veredeling en rassenselecties voor vertical farming. De novo domestication is de nieuwe trend in de ontwikkeling van plantenrassen, samen met de tegenovergestelde methode: rewilding. Van beide benaderingen, en van eerstgenoemde in het bijzonder, hangt een groot deel van de toekomst van nieuwe teelttechnieken af. Maar niet iedereen is het daarmee eens. Er zijn ook onderzoekers die zich richten op futuristische technologie.

Ook de algen- en microalgensector kreeg met de Algaefarm-hal een plekje op de beurs. Belangrijke spelers in de algenteeltketen werden er voorgesteld: van wetenschappelijke onderzoekers tot fabrikanten van apparatuur, en van telers tot bedrijven die microalgen gebruiken in verschillende sectoren, waaronder nutraceuticals, voeding, energie en industrie.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.