Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ontwikkeling van Europese methode voor het meten van verontreinigingen in compost

Op 15 februari jongstleden kwam werkgroep 8 van de Europese CEN Commissie TC 223 bijeen in Nederland. Deze werkgroep werkt in opdracht van de Europese Commissie aan een Europees geharmoniseerde methode voor het bepalen van visuele verontreinigingen in compost (‘visible macro impurities’). De methode moet in de toekomst worden gebruikt voor het analyseren van compost en digestaat dat met een CE-keurmerk op de markt wordt gebracht. De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van brancheorganisaties en compost-keurmerken in verschillende Europese landen, en staat onder voorzitterschap van de BVOR.

In de ochtend heeft de werkgroep een bezoek gebracht aan het laboratorium van Mol in Wateringen, en daar ‘live’ bekeken hoe analyse van verontreinigingen in compost plaats vindt. Vervolgens is bij NEN in Delft verder gesproken over de inhoud van de geharmoniseerde Europese CEN methode 16202. Deze is nu in concept gereed en wordt later dit jaar in een ringonderzoek tussen Europese laboratoria in de praktijk getoetst.

Bron: BVOR

Publicatiedatum: