voor o.a. glastuinbouw

Zuid-Holland opent centraal loket digitale innovatie

Eén centraal loket voor vraagstukken over digitalisering, dat is wat het op donderdag 16 februari geopende Digitalzh biedt. Het moet de ingang voor bedrijven in Zuid-Holland worden die aan de slag willen met digitale technologieën zoals AI, robots, Internet of Things, 3D printing en cybersecurity. 

Digitalzh kreeg van de Europese Unie de officiële status van ‘European Digital Innovation Hub’, één van 5 in Nederland en 136 in heel Europa. Er wordt samengewerkt met branche- en netwerkorganisaties, scholen en universiteiten, fieldlabs en overheden om bedrijven versneld mee te nemen in de digitale transitie. Met informatie, opleidingen, testfaciliteiten en ‘best practices’ wil Digitalzh 200 bedrijven per jaar te helpen met het toepassen van digitale technologie om hun bedrijfsvoering sneller, goedkoper en toekomstbestendiger te maken. Het programma richt zich op bedrijven in de maakindustrie, maritieme industrie en glastuinbouw tot 500 medewerkers en 100 miljoen euro.

Digitalzh is een initiatief van InnovationQuarter en de TU Delft en wordt mede gefinancierd door de Provincie Zuid-Holland (1,1 miljoen), het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Europese Commissie (elk 2,3 miljoen).

Bedrijven actief in de Zuid-Hollandse maakindustrie, de haven- en maritieme industrie en de glastuinbouw kunnen contact opnemen via de website: https://digitalzh.nl.

Bron: Provincie Zuid-Holland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.