HortiContact 2023 zit erop, Benfried naar huis met Innovatie Award

Tholen - Drie dagen HortiContact zitten erop. Benfried ging er op de laatste avond met de HortiContact Innovatie Award vandoor. Benfried bracht, samen met haar Italiaanse producent Bioplanet, de sluipwesp Trissolcus Basalis op de markt. De sluipwesp bestrijdt Nezera-wantsen.


Benfried op het podium als winnaar van de Innovatie Award

Los van de negen genomineerden was er ook bij andere standhouders genoeg nieuws te zien, al blijft HortiContact, ondanks de aanpassingen met meer uitbundige standbouw, nog steeds vooral een lekker laagdrempelige relatiebeurs.

De beurs was, ook op de nog steeds gezellig drukke donderdag-middag, de ideale gelegenheid om nieuwe of bekende gezichten voor het eerst te spreken in hun nieuwe rol na een overstap naar een ander bedrijf. Bij sommige bedrijven, zo zal ook in de grote fotoreportage van aanstaande maandag te zien zijn, waren haast complete beursteams opgefrist met nieuwe gezichten.

Het team van ROAM Technology stond paraat op de beurs. Huwa-San, hun product op basis van met zilver gestabiliseerde  waterstofperoxide, kent tegenwoordig ook toepassingen post-harvest. Binnenkort meer hierover.

Naast personele nieuwigheden, nieuwe logo's en soms ook zelfgebouwde stands waren er ook nieuwe producten en innovaties. Het redactioneel kladblok doorlopend komen we onder meer langs nieuwe substraatmixen (met veenalternatieven), nieuwe (biologische) biostimulanten en nieuwe zonnepanelenprojecten (waarvan we er al eentje uitlichtten) met nieuwe technieken, zoals ankers of slimme clicksystemen.


Je kunt substraten mixen om veenvrij te telen, maar ook gewoon alleen perliet gebruiken. Niels Willems, Kurt Lauwers en Sven Willems van Willems Perliet hadden hun stand vaak vol met telers, onder meer een hele club uit West-Vlaanderen.

Maar ook langs resistenties in nog meer rassen (de cocktailtomaten bij Enza Zaden gaan met HR-resistentie tegen ToBRFV de praktijk in dit jaar), een zoutbatterij van Zwitserse makelij en een sensor om biofilm in leidingen te meten. Die laatste twee innovaties zijn dan weer afkomstig van relatief nieuwe namen in de sector (Durable ME en Factory Lab). De beurs is altijd weer een goed moment om zulke bedrijven te leren kennen.


Factorylab nam onder meer een sensor mee om biofilm te meten

In de grote fotoreportage van aanstaande maandag zetten we alles op een rijtje. Fijn weekend!


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.