Provincie steunt project Data Driven Automatic Growing bij Tomatoworld

De provincie Zuid-Holland heeft voor 2023 een subsidie toegekend aan Tomatoworld voor het vervolgtraject van het project Data Driven Automated Growing (DDAG). De provincie wil de transitie naar een duurzame en digitale tuinbouw versterken. In de demokas in Honselersdijk wordt hieraan gewerkt. 

Waarom dit project?
Over de hele wereld investeren bedrijven en overheden in nieuwe en bestaande kassen en teeltexpertise. Zij hopen hiermee aan de grotere vraag naar kwalitatief hoogwaardig voedsel te voldoen ten tijde van een groeiende bevolking. Dit drijft ook de vraag naar kennis van telen op; met name hoe men dat efficiënt en optimaal kan doen.

De ervaring leert dat deze internationale vraag naar telers met groene vingers steeds moeilijker is in te vullen. De logische ‘next step’ is dan autonoom telen met data, menen steeds meer tuinbouwspelers. De kas van Tomatoworld is ontwikkeld tot Learning & Demonstration Center Data Driven Automated Growing in combinatie met de methode Growing by plant empowerment (GPE). Met dit concept laat Tomatoworld duizenden internationale tuinbouwrelaties zien en ervaren hoe zij DDAG kunnen toepassen.

Voor meer informatie:
Tomatoworld 
Zwethlaan 2
2675 LB Honselersdijk
+31 174 612 525
www.tomatoworld.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven