BLE week 6

Komkommers richting 2 euro per stuk op Duitse groothandelsmarkt

Spaanse komkommers domineerden de Duitse groothandelsmarkten in week 6. Op sommige plaatsen werden ze geflankeerd door Griekse partijen. De aanvoer uit Nederland, België en Marokko nam toe.

Het totale aanbod nam af door de slechte weersomstandigheden in de teeltgebieden, waardoor er niet volledig aan de vraag kon worden voldaan. De prijzen gingen dan ook alleen maar omhoog, soms zelfs zeer sterk. Frankfurt meldde prijzen tot 1,79 euro per stuk en ook in Berlijn werden soortgelijke prijzen gezien. 

Ook voor snackkomkommers moesten de klanten over het algemeen dieper in de buidel tasten. De producten uit Turkije, Spanje en Nederland konden voortdurend worden verkocht. In Frankfurt werden ze geflankeerd door de eerste Griekse partijen. In Berlijn doken Egyptische importen op, die 17 euro per doos van 7 kg kostten. De eerste Duitse snackkomkommers arriveerden in München, waar er echter slechts een beperkte belangstelling voor was vanwege hun hoge prijzen.

Sla
Bij ijsbergsla voegden de eerste Turkse ladingen zich bij het dominerende Spaanse aanbod. Het Turkse aanbod was goedkoper dan de Europese ijsbergsla en kon in Berlijn dan ook snel worden ondergebracht. Het Spaanse aanbod was niet altijd voldoende om aan de vraag te voldoen. Stijgende prijzen waren dan ook niet ongewoon.

Tomaten
Er was weliswaar een breed assortiment beschikbaar, maar alles bij elkaar was het totale aanbod afgenomen. Moeilijke weersomstandigheden in de teeltgebieden en daarmee verbonden  oogstuitval zorgden voor een beperkt aanbod. Bovendien kon de kwaliteit van de tomaten niet altijd overtuigen.

Paprika's
Net als in de voorgaande weken domineerden Spaanse paprika's de markt. Turkse importen vulden het aanbod aan. In Frankfurt en Berlijn waren er daarnaast rode paprika's uit Marokko beschikbaar, in Hamburg gele en rode paprika's uit Israël. Het aanbod was voortdurend krap, dit kwam in de meeste gevallen door het slechte weer in de teeltgebieden.

Bron: BLE


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.