Nieuwe vertical farm VK bijna operationeel

Een nieuwe vertical farm in Suffolk wordt bijna opgeleverd, zo melden de exploitanten. De nieuwe faciliteit van OneFarm wordt gerealiseerd in een niet meer gebruikt magazijn in Newmarket en zou 'een van de grootste vertical farms in het Verenigd Koninkrijk' moeten gaan worden.

In de indoor farm van 6.400 m² zal 415 ton voedsel per jaar kunnen worden geteeld. In een tweede fase kan het areaal uitgebreid worden tot 13.000 m², wat de totale oogstcapaciteit zou verhogen tot 1.000 ton per jaar. Negen meter hoge teelttorens zullen een rijk assortiment aan groenten en kruiden produceren. Dat gebeurt op bestelling om verspilling en onnodige oogsten te voorkomen. De overeenkomsten worden gesloten met geselecteerde retailers.

De publiek-private samenwerking werd ondersteund met een lening van £ 2,5 miljoen van het Growing Places Fund van het New Anglia Local Enterprise Partnership (LEP). Een investeringsplatform opgericht door Abundance Investment heeft nog eens £ 3,8 miljoen opgehaald.

Bijkomende financiering komt van CreditForce, Intelligent Growth Solutions en de directeuren van OneFarm. Vertegenwoordigers van de West Suffolk Council, het New Anglia LEP en andere investeerders mochten op donderdag 2 februari al even komen kijken. De bouw van de eerste fase begon in het najaar van 2022 en de farm zal binnenkort volledig operationeel zijn.

Bron: East Anglian Daily Times


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.