Havecon bouwt de 100 vol voor CombiVliet

In december 2022 werd aangekondigd dat het laatste deel van de in totaal acht ‘blokken’ voor tomatenteler CombiVliet in 2023 zal worden gebouwd. Voor de laatste fase op dit perceel zal er in maart worden begonnen met bouwen om het aan het eind van dit jaar in productie te laten gaan. Met de vorige zeven fases in haar portfolio, is de realisatie van deze laatste fase ook aan Havecon gegund. Hiermee is dit ook voor Havecon het grootste aaneengesloten project wat door het bedrijf ooit is gerealiseerd.

Tomatenkwekerij CombiVliet heeft vestigingen in Westland, Zeeland en Noord-Holland. Ook is CombiVliet betrokken bij een aantal internationale projecten. Ruim 40 jaar heeft Theo van Vliet aan het roer gestaan van CombiVliet. In de zomer van 2022 heeft Theo van Vliet het stokje overgedragen aan zijn zoon Roy van Vliet. Hij was bij de eerste ontwerpen al volop betrokken hoe het masterplan eruit moest komen te zien en heeft nu in zijn rol als algemeen directeur het laatste stuk grond op deze locatie uit kunnen besteden.

Voor de locatie NoordVliet is gekozen om gefaseerd te bouwen. Dit zou betekenen dat er in totaal acht blokken van elk ruim twaalf hectare zouden worden gebouwd. En zo gezegd, zo gedaan.

In 2011 werd de eerste en tweede fase, een oppervlak van 25 hectare, aan Havecon gegund. De bouw van deze eerste 2 fases werden gestart in 2012 en later in ditzelfde jaar afgerond. In de loop van 2013 werd er al gestart met fase 3. Zo werd er in nog geen drie jaar tijd al een oppervlak van ruim 37 hectare in productie genomen op de locatie NoordVliet om het jaarrond tomaten te telen. Maar daar bleef het niet bij.

In 2015 waren de gesprekken tussen CombiVliet en Havecon al in volle gang om ook te gaan starten met fase 4. Na deze fase werd er de jaren erna ook doorgepakt en werd het boerenland steeds meer bedekt met modern glas waar jaarrond tomaten worden geproduceerd.

CombiVliet en haar locatie NoordVliet is voor Havecon meer dan alleen een project. Het is een samenwerking en locatie die bijdraagt aan de naam Havecon op de Europese markt. Een goed contact en sterk vertrouwen tussen Theo van Vliet en Henk Verbakel, zorgde ervoor dat er in 2011 werd gesproken over een samenwerking voor de realisatie van fase 1, oftewel blok 1 op de locatie NoordVliet in Middenmeer.

Nu gunt CombiVliet het Havecon om ook de laatste fase van bijna 12,5 hectare te realiseren. Een samenwerking die elf jaar geleden is gestart, wordt dit jaar gecontinueerd en zo staan er straks 1 miljoen vierkante meters Havecon glas in het gebied Agriport A7.

Voor meer informatie:
Havecon
info@havecon.com 
www.havecon.com

 

 


CombiVliet
info@combivliet.nl
www.combivliet.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven