"Vertical farming toegankelijk maken voor iedereen in het VK"

"Met onze oplossingen en technologie is ons bedrijf klaar om een belangrijke rol te spelen bij het vormgeven van de toekomst van de tuinbouw. Het is een slimme investering voor iedereen die vastberaden is in deze opwindende nieuwe sector te stappen", zegt Paul Declan, manager van Vertiseed Farms.

Vertiseed Farms is een in Londen gevestigd agtech-bedrijf dat oplossingen voor vertical farming biedt, waaronder ontwerp, fabricatie, marketing en technische ondersteuning. Het heeft een online winkel met kleinschalige systemen voor hydrocultuur zoals onder meer rekken, belichting, containers, irrigatie-oplossingen, enz. Maar het bedrijf gaat nog een stap verder en biedt ook training, service en preventief onderhoud aan om de downtime van vertical farms tot een minimum te beperken.


De 40-ft container farm

Energiezuinig
De teeltsystemen van Vertiseed Farms zijn gericht op het minimaliseren van het energieverbruik door middel van energie-efficiënte technologie en het gebruik van schone energiebronnen. De systemen van Vertiseed Farms maken bijvoorbeeld gebruik van golflengte-selectieve fotovoltaïsche systemen (WSPV) en zonnepanelen om de faciliteit van stroom te voorzien. In de hydrocultuursystemen wordt gebruikgemaakt van LED’s en op osmose gebaseerde waterzuivering. Met een circulaire bedrijfsvoering zijn er minder grondstoffen nodig. 

De combinatie van geavanceerde technologieën gaat verder dan grondstoffenefficiëntie. Ze maximaliseert ook wat er uit de teeltmodules komt. Volgens het bedrijf kunnen er in de HarvestHub 40-ft container na 30-40 dagen 3.500 planten geoogst worden, waar in de conventionele teelt 60-64 dagen voor nodig zijn.

"Door prioriteit te geven aan zowel duurzaamheid als efficiëntie, streven we ernaar een oplossing te bieden voor de wereldwijde vraag naar voedsel en tegelijkertijd de milieuproblemen aan te pakken", zegt Paul.

Er is veel vraag naar HarvestHub
De HarvestHub van Vertiseed Farms blijkt het meest gevraagde product van het bedrijf te zijn, aangezien het compacte ontwerp op elke locatie kan worden neergezet. De HarvestHub heeft volgens het bedrijf een laag energieverbruik, hoge opbrengsten en aanpasbare gewasrecepten om telers te helpen voldoen aan de vraag naar diverse gewassen in grote volumes. 

"Of je nu een teler bent die zijn bedrijf wil uitbreiden of een gemeenschap die een lokale voedselbron wil opzetten, de HarvestHub van Vertiseed Farms is de perfecte oplossing", legt Paul uit.

De systemen van Vertiseed Farms (inclusief de HarvestHub) kunnen worden gebruikt om een verscheidenheid aan bladgroenten, kruiden, vruchtdragende gewassen en microgreens te telen. Het bedrijf breidt dit portfolio voortdurend uit en ontwikkelt nieuwe gewasrecepten.

In de toekomst hoopt Vertiseed Farms aandacht te genereren voor de vertical farming sector, haar aanwezigheid op de markt te vergroten en de ontwikkeling van duurzame teeltmethoden voort te zetten. Tegen iedereen die gepassioneerd is door duurzame tuinbouw, zegt Paul dat ze niet verder hoeven te kijken dan Vertiseed Farms, aangezien de toewijding van het bedrijf om de wereld ten goede te veranderen ongeëvenaard is.

Voor meer informatie:
Paul Declan (manager)
Vertiseed Farms
info@vertiseedfarms.com 
www.vertiseedfarms.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.