DeruNed komt met oplossing voor een vitaal substraat met langere levensduur

Het bedrijf DeruNed uit Bleiswijk ontwikkelt, produceert en levert al jaren natuurlijke oplossingen voor de professionele tuinbouw. Een van die zelf ontwikkelde producten is het nieuwe product Root Energize.

Thomas Douma, productmanager bij DeruNed, legt uit: "De enzymen zorgen voor een versnelde vertering van (oude) wortelresten in inerte substraten. Hierbij moet gedacht worden aan substraten als steenwol en perliet. Deze enzymen zijn op deze substraten niet of nauwelijks aanwezig. Naast de verlenging van de levensduur van het substraat zorgt Root Energize voor een optimale plantgroei en een verminderde druk van plantziekten."

Root Energize wordt tijdens de Nederlandse glastuinbouwbeurs HortiContact voor het eerst gepresenteerd en zal vanaf februari  verkrijgbaar zijn.

Hoe werkt Root Energize?
Thomas: “In de natuur regelt de plant haar eigen optimale bodemmilieu met behulp van een goed ontwikkeld microleven. De micro-organismen produceren enzymen waardoor afgestorven plantendelen versneld worden afgebroken en er veel voedingsstoffen vrijkomen voor de plant.

Omdat deze micro-organismen in het substraat niet of nauwelijks aanwezig zijn, worden de benodigde enzymen ook niet aangemaakt. Met behulp van de enzymen in Root Energize wordt met name (hemi-)cellulose van afgestorven plantendelen, zoals wortels, versneld verteerd.”

Voordelen Root Energize
Root Energize heeft een aantal hele grote voordelen legt Thomas uit. “Omdat de vertering geen zuurstof nodig heeft, kunnen zowel de micro-organismen als de nieuwe wortels van de plant op deze verteringsplaatsen goed leven. Daarnaast zorgt de snelle vertering er ook voor dat de oude wortels zich minder ophopen in de mat. Dit bevordert het draineren en verbetert het de toevoer van zuurstof. Als gevolg kan het substraat aanzienlijk langer mee en wordt de productie verhoogd.” 

Nog een bijkomend voordeel van het snel verteren van de resten met enzymen is dat verrotting wordt voorkomen. Verrotting is nadelig voor het gewas, omdat er dan toxische (giftige) stoffen vrijkomen. Ook ziekteverwekkers krijgen bij verrotting meer kans.

Naast enzymen bevat Root Energize ook vitaminen die de groei van nieuwe (haar-)wortels bevorderen. Dit is belangrijk voor de opname van waardevolle voedingsstoffen, zoals calcium, magnesium en ijzer.  

HortiContact
DeruNed is aanwezig tijdens de Nederlandse glastuinbouwbeurs HortiContact 2023 van 14 t/m 16 februari in de Evenementenhal in Gorinchem. De specialisten van DeruNed staan klaar op stand K126 om alle vragen over Root Energize te beantwoorden. 

Voor meer informatie:
DeruNed 
Hoefweg 156
2665 LD Bleiswijk
010-5221514
info@deruned.nl 
www.deruned.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.